Две поредни години – 2020 и 2021, минаха за Жени Калканджиева под знака на коронавируса и съседската вражда.

Пандемията създаде сериозни затруднения на бизнеса й, а съседи я вкараха в скандал, който ще се помни още дълго време.

И към днешна дата обаче има нещо, което помрачава дните й – здравословното състояние на свекър й. Бащата на Стефан Манов – Тачо, е диагностициран с онкологично заболяване, с разсейки.

При все, че доходът й е над средния за страната, тя също е сериозно притеснена от прогнозите за тежка зима. Споделя, че цялото й семейство е по-внимателно с разходите. Ако преди покупките й за цяла седмица са възлизали на стойност 150 лв., то сега тази сума е скочила двойно, че и тройно.

От март месец е сменила местожителството си и твърди, че сегашните й съседи са страхотни – пият си заедно кафето и виното, и нямат излишни разправии. След грандиозния скандал в предишната кооперация, се изнесли от там, защото, както сама се изразява, няма излишни за губене. Странното нерви е, че откакто не живее в предишната кооперация, с половината от съседите й се чуват редовно и дори си ходят на гости. Това я кара да мисли, че очевидно им липсва. 

Напук на всички клюки със съпруга й Тачо живеят заедно и нямат никакви намерения да се разделят. Въпреки кризите, които са имали, никога не са стигали до намерения за развод. Дългото време, в което се задържали у дома покрай пандемията, също ги изнервило допълнително, както всички останали. 

Синът им е в трудна възраст и предпочита през преобладаващата част от времето да е навън, вместо да стои у дома и да учи. 
Семейството й обаче е изправено пред друга драма – тежкото заболяване на свекър й. Той е настанен в болница в Испания. За сметка на това пък твърди, че всяка трудност, през която преминава семейството й, ги сплотява още повече с нейния съпруг. 

По отношение на сцепената й глава преди време, Жени Калканджиева споделя, че се е случило по време на „идиотски битов инцидент“, при който си ударила главата в шкаф. Тачо дори не бил вкъщи в това време, а измислената информация за сбиването помежду им дошла от „доброжелателни“ съседи, които с идеята да станат известни, разказали измишльотини пред една от медиите. 

За момента няма контузии от АТВ-то, защото кара само по равни пътища. С тротинетката обаче нещата не стоят толкоз розово и вече има регистрирано падане. За щастие обаче се разминала без контузия. Тъй като офисът е съвсем близо до дома й, пътува до там на две колела. Неотдавна дори си извадила и карта за градския транспорт. Предвид факта, че трафикът в София вече е изключително натоварен и шофирането не е безопасно, предпочита да използва градския транспорт или тротинетката си. 

Въпреки перфектния си външен вид, Калканджиева твърди, че никога не е спазвала диети, но не яде мазно, пържено и сладко, не пие газирано. В последно време се опитва да ходи все повече пеша. Възнамерява от догодина да си сложи ботокс и хиалурон. 

Що се отнася до пороците, признава, че обича хубавото вино и пуши като комин – порок, с който така и не успяла да се пребори. Отскоро обаче е преминала на електронни цигари.
Източник: Уикенд 
 

Жени Калканджиева трепери за свекър си