Изненадващо за всички първата съпруга на Алексей Петров – Мариана Петрова, с която до последно не се е развел и официалната му половинка Ива Павлова, с която се разделил преди 2 години, но  продължавал да поддържа с нея близки и делови отношения, не присъстваха на погребението му. На церемонията не бе забелязана и официално признатата му дъщеря Диляна.

 

Вместо опечалените дами, съболезнования пред затворения ковчег приемали майката на Трактора – Диляна, сестрата Теменужка и брат му Огнян.

 

Оказа се обаче, че жените на Алексей Петров са се простили по-рано с него на специална церемония за най-тесния семеен кръг. За да избегнат хорското любопитство и да не бъдат заснети от фоторепортери, двете дами на сърцето на бившата барета отишли да се простят с него в дома му в кв. „Кръстова вада”, където той до последно живееше. Те първи му казали „Сбогом”.

 

„Пристигнаха една по една към 7 часа сутринта. Искаха да го изпратят в последния му път, без никой да ги наблюдава и коментира. В тях имаше специална церемония, там бяха и майка му, и брат му. Поплакаха си на спокойствие”, коментира пред сайта Lupa.bg близък до застреляния на 16 август Алексей Петров. Ковчегът с тленните останки на Алексей Петров бе докаран на гробищата в кв. „Бояна“ в 10,30 ч. сутринта. Катафалката пристигна 80 минути преди погребението. На поклонението присъстваха хора от всяка обществена сфера: колегите му от „Лев Инс”, председателят на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев, икономистите Никола Филипов и Владимир Сиркаров, политологът Стойчо Стойчев, Кристиян Бойков, посланици, бизнес дамата Ваня Червенкова и дъщеря й, политикът Александър Паунов от БСП, бизнесменът Пламен Бобоков, адвокатите Ина Лулчева и Лъчезар Таков.

 

Защо жените на Трактора не дойдоха на погребението му?

Противно на твърденията, Златко Баретата не дойде, но изпрати венец с посланието: „Сбогом, брат”. Той бил тръгнал към гробищата, но като разбрал, че е пълно с журналисти, се отказал да ходи. Според Марчело Джотолов, бивш съпроцесник на Трактора по делото „Октопод, венец е изпратил и Бойко Борисов. Пищният букет бил придружен от надпис „Почивай в мир, брат! Б.“.

За да се сбогува с Алексей, на погребението беше забелязан и прокурор Роман Василев, който беше един от обвинителите на бившата барета по „Октопод”. В момента Роман Василев работи като частен консултант. След траурната церемония най-близките хора на покойника се събрали в неговия ресторант „Делвите”, който се управлява от дъщеря му Диляна. До вечерта те си припомняли случки от неговия живот, както и свои преживявания с него. Според запознати поне 150 човека са уважили обяда, който бе поръчан от официалната половинка Ива Павлова. Тя обаче не присъствала.

Източник: Уикенд