Оказва се, че концертът на попзвездата Лили Иванова, който трябваше да бъде част от откриването на пилона на Рожен с най-високият български трибагреник, е бил отменен поради независещи от нейния екип причини. Те посочват, че това е бил единственият й концерт, планиран за месец юли.

 

Пилонът, с височина 111 метра символизира българския патриотизъм и на откриването му се очакваше присъствието на държавният глава Румен Радев. В сайта на фондация "Наследство в бъдещето", която е инициатор на строежа на пилона, бе споменато, че Лили Иванова подкрепя каузата и концертът й трябваше да бъде част от церемонията по откриването.

 

Защо Лили Иванова се отметна от пилона в Рожен?

Пилонът е най-високият в Европейския съюз. Той е поставен на височина от 1430 метра, което го прави 14-и по височина в света. Символ е на пробуждането на духа и новото начало, което е необходимо днес. Освен това е мястото, където националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон и на най-високото място в света.

 

Както обаче по традиция се случва у нас, издигането на пилона раздели обществото и предизвика напрегнати дискусии – както за разрушаването на природата и настъплението на патриотичния кич, така и след като се оказа, че президентът лично е лобирал за даряване на средства, дори от името на неговите бивши служебни министри.

 

„Неповторимата и истински радетел за България Лили Иванова обяви подкрепата си за изграждането на Паметник на обединението, за което най-сърдечно й благодарим. Титанична на сцената и земна извън нея, голямата и обичана от поколения наши сънародници звезда ще изнесе първия си концерт на поляна - на Роженските поляни в Родопите, когато в средата на юли тази година ще издигнем най-високия флаг в страните от Европейския съюз. „Съкровището на България“, както неотдавна я нарече Кубрат Пулев, прие мигновено поканата на председателя на Фондация „Наследство в бъдещето“ Симеон Караколев да изнесе концерт пред хилядите наши сънародници при откриването на Паметника на обединението. Защото, както казват професионалисти от екипа й: „За нея единствено бъдещето е от значение!“, обявиха гордо от фондацията преди повече от месец.

 

По-късно обаче стана ясно, че естрадната легенда е бясна, че организаторите си правят пиар на неин гръб, още повече, че инициативата с най-високото българско знаме се оказа доста спорна. „Аз съм оригинал, не мога бъда копие. Аз съм Лили Иванова”, обича да казва певицата и затова не желае да се замесва в спорни обществени инициативи, които да влияят отрицателно на реномето й.

 

Според запознати звездата е била договорила внушителния хонорар от 100 000 лева за 90-минутния си концерт. В крайна сметка обаче тя е решила да го върне.

Източник: Уикенд