Прокурорът от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов е задържан заради побой над съпругата му, съобщиха от държавното обвинение. По информация на bTV жената е в болница с мозъчно сътресение.

Дъщерята на Михайлов е съобщила за това, че баща ѝ е нанесъл побой над майка ѝ. Сигналът е подаден от момичето в 23:30 ч. снощи, каза за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов. Следовател от Софийската градска прокуратура, която поема разследването, е отишъл на място, за да извърши оглед и да разпита свидетели. Той е образувал досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Михайлов е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза и делото ще бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице достатъчно данни за привличане на магистрата в качеството на обвиняем и съответно за взимане на мярка за неотклонение спрямо него.

Задържаха пернишкия прокурор Бисер Михайлов за побой над жена му

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов очаква предложение от разследващите, за да внесе във ВСС искане за отстраняване на Михайлов от длъжност. 

Бисер Михайлов беше заместник-окръжен прокурор на Перник, но след скандалите около сина му Васил беше преназначен като редови прокурор.  

Срещу 19-годишния Васил Михайлов в момента се водят няколко дела, едно от които за побой над приятелката му Боряна Рангелова. В свои публични изяви тя обяви, че освен на нея, синът на пернишкия прокурор посягал и на малката си сестра и на майка си. Васил Михайлов е и с няколко обвинения за хулигански прояви спрямо жители на Перник, а преди дни получи 22 месеца условно за закана с убийство на мъж от града. Преди няколко месеца пък беше наказан с пробация за побой в Созопол.

Самият прокурор Бисер Михайлов беше призован от бившия обвинител номер едно Иван Гешев да подаде оставка след като Михайлов-младши наруши мярката си за неотклонение "домашен арест" миналата година. Той обаче не сметна за необходимо да се оттегля от професията въпреки проявите на сина си. 

Източник: dir.bg