Какво се случва, когато един неразделен в миналото клас се събира след 30-годишна раздяла? Бившите момчета и момичета вече са хора на средна възраст. Оставили са старите проблеми зад себе си, но с напредването на вечерта призраците на миналото започват да изплуват един след друг, изваждайки на светло всичко заметено под килима на времето.

 

Някой може случайно да падне в ледените води на близкото езеро, друг да си спомни за стара вражда, трети да потърси услуга от влиятелен приятел, а някой дори може да се подпали. Това е накратко сюжетът на новия филм „Клас 90“, който тези дни се снима на Витоша. В него участват едни от най-големите родни звезди като Юлиан Вергов, Любо Нейков, Параскева Джукелова, Стефка Янорова, Стефан Денолюбов и др.

 

Зад кулисите на новия бг филм „Клас 90“

На Витоша тези дни е особено оживено. По изровените от проливните пролетни дъждове пътеки непрекъснато хвърчат коли с кинаджии, които бързат да свършат в срок работата си по новия филм „Клас 90".

 

Хотелът, в който се снима, е сгушен сред зеленина и на пръв поглед е сред най-приятните места, които един софиянец може да избере, за да прекара работния си ден.

Времето обаче изиграло лоша шега на артистите. Героинята на Параскева Джукелова е журналистка, водеща на политическо предаване, която е посрещала в студиото си всички актуални политици. Един министър обаче упорито отказвал да й даде интервю. И този министър е неин съученик. Срещата им е неизбежна във вечерта, в която класът се събира след 30 години раздяла.

 

Параскева носи впечатляващ пурпурен тоалет, а покрай нея се разхожда колегата й Георги Златарев, наметнат с халат и по чехли, който по разни причини се е пльоснал в студената вода на Витоша. Героят му е адвокат, голям фукльо и суетен човек, който претърпява сериозни трансформации.

Режисьорът Бойко Боянов споделя, че е подготвял проекта си цели 4 години.

 

Стефка Янорова пък е поела ролята на класната. Тя неведнъж е споделяла, че детската й мечта е била да стане учителка и дори пишела със свещи по тапетите, представяйки си, че това е черната дъска.

 

Продуцентът Матей Константинов от „Мирамар филм“ разкри, че по проекта се работи с амбицията за по-голям пълнометражен филм, макар че всъщност е нискобюджетен – бюджетът е едва 500 хил. лв. Готовата продукция се очаква на екран в края на следващата година.

Източник: Уикенд