Зимата вече чука на вратата, градусите ежедневно стават все по-ниски и е време да помислите за избора на връхни дрехи, които да ви топлят в студа. Едно от най-подходящите решения е пухеното яке.

Много дами залагат на него, защото е удобно и съвместимо с различни визии.

Не всички модели обаче за предстоящия зимен сезон изглеждат стилни и подчертават правилно фигурата ви.

Има и много коварни кройки, които не само ще ви направят непривлекателни, но и фокусът им ще падне върху проблемите зони.

Забравете за това зимно яке, демоде е и ще изглеждате нелепо

Пухено яке "caterpillar"

Това е яке тип „гъсеница“. По едно време това бе на върха на популярността. Знаменитости и блогъри носеха именно такива модели. За съжаление този модел може да е много коварен и да работи срещу всяка фигура.

Забравете за това зимно яке, демоде е и ще изглеждате нелепо - Снимка 2

Работата е там, че удължената и стегната кройка на продукта, подчертава всички недостатъци. В резултат на това може вместо да изглеждате стройни, да лъснат всичките ви излишни килограми с акцент на проблемните зони и бедрата. Това пухено яке също може да подчертае коремчето ви.

Особено внимание заслужават моделите, които се доставят с колан, който визуално разширява раменете и бедрата. Освен това, ако гъсеничното яке е направено от доста тънък материал, който не държи формата, то незабавно прави визията евтина, а външният ви вид безвкусен.

Този модел може да бъде избран само от тези със стройна и изящна фигура, но дори и в този случай, в дълго, стегнато пухено яке с хоризонтални шевове има голям риск да не изглеждате добре.

Забравете за това зимно яке, демоде е и ще изглеждате нелепо - Снимка 3

Какво да облечете?

Достоен и ефективен заместител през зимата на 2023 г. ще бъде модел, който подхожда на почти всички жени и момичета - свободно яке с дължина над коляното. Не забравяйте, че овърсайзът трябва да е умерен.

В противен случай има риск да изглеждате торбести и небрежни, както и сериозно да скъсите краката си, ако сте ниски.

Забравете за това зимно яке, демоде е и ще изглеждате нелепо - Снимка 4

В противен случай това пухено яке е безупречно: под него можете да носите обемни пуловери в тандем с панталони и дънки с висока талия и пак да изглеждате модерно и стилно. Този продукт също изглежда добре в дует с женствени макси поли и жилетки. След като сте направили избор в полза на такъв модел, не е нужно да се притеснявате, че ще скъси краката ви или ще създаде обемно изображение.

Модерни цветове през 2023 г. ще бъдат тъмно синьо, шоколадово и ярко червено, което със самия си вид ще ви стопли в студеното време и ще ви накара да мислите за слънцето.

Друго неоспоримо предимство на свободното пухено яке е, че то се съчетава еднакво добре както с високи ботуши, така и с всеки модел боти.

Източник: blitz.bg