По традиция пролетта и лятото са сезоните, които изкарват „извън релси“ хората с лабилна психика. Млади и стари вадят на показ срамотиите си, изнасят публични монолози на оживени места или се возят на воля в градския транспорт, извършвайки неща, за които не са намерили време вкъщи.

 

Пътуващите в градския транспорт открай време са свикнали на номерата им, макар че все по-трудно става удържането на нервите, защото „различните“ от ден на ден са по-агресивни. Особено нагли са пристрастените към религията, които не спират да изнасят проповеди дори при температура от 40 градуса.

 

Всевъзможни кукундрели превзеха градския транспорт в София

В столичния тролейбус №9 от време на време се подвизава жена с изпокъсани дрехи. В ръцете си стиска малки хартиени икони, а на врата си е преметнала цял гердан от такива. Предлага стоката и обяснява, че който я купи, ще има благословията на Божията майка, а който откаже –

ще гори в ада. Ако отказът е по-настойчив и категоричен следва храчка в лицето.

 

Храчещата дама от тролей „девятката“ е жена около сто и няколко кила. Прилича на снежен човек, но направен от мас. Около нея се носи силен аромат. Дрехите й не само са втора употреба, но са и скъсани. Обикновено се кипри в тениска и къса панталонки, от които щедро се изсипват задните й части. Един път твърди, че работи като охрана във финансовото министерство, друг път, че е охранител в секюрити фирма и патрулира с кола из София. Заплатата не й стигала, та заработвала в транспорта. Проси пари, защото трябвало да издържа старата си майчица. Живеели на таван при родственик, който се смилил над тежката им орисия и ги приютил. Не казва от къде взима иконите, но били осветени. Понякога цитира притчи от Библията, плаши некупуващите със Страшния съд и уверява, че краят на живота на планетата ни наближава.

 

Всевъзможни кукундрели превзеха градския транспорт в София - Снимка 2

Както си върви между седалките, започва да врещи: „И така, всеки от нас ще отговаря за себе си пред Бога. В този момент цели легиони ангели очакват заповедта на Исус да съберат от всички краища на света злите и праведните. Човешкият Син ще изпрати ангелите си, които ще съберат от царството му всички съблазни и онези, които вършат беззаконие. Всички богати, известни и могъщи хора от всички времена ще се изправят пред него“. Следват обяснения, че много богаташи щели да се скрият в пещерите на планините и да молят скалите да ги затрупат.

 

Безумието е пълно, но още по-безумно-е, че се намират възрастни хора, които й дават по някой лев и по този начин насърчават бълването на глупостите й”, разказват очевидци на историите на жената, която плюе по тези, които не дават лепта търпение.

 

Всевъзможни кукундрели превзеха градския транспорт в София - Снимка 3

Подобна е ситуацията и в автобуси №285 и №85 на столичния градски транспорт. Там библейските разкази били правени от майка и син, който бил почти сляп и се придвижвал с помощта на родителката си и тояжка. Мъжът знаел всичко за божия гняв, който всеки момент щял да се изсипе над главите. Плашел със свършека на света, приближаващи метеорити и Трета световна война, предизвикана от силен ядрен удар. Следвали обяснения как макар и сляп, виждал червено копче на ядрен куфар, което Путин щял да натисне. Докато синът говорел, майката кимала с глава, твърдейки, че момчето й има невероятна дарба, много неща е предсказало, но по телевизията не го канели да говори, за да не извади на показ кирливите ризи на политиците. Познанията си за бъдещето черпел от Космоса – нощем, докато спял глас от всемира му нареждал кога, къде и какво точно ще става.

 

Друг „шестак“ на име Кирил обикаля редовно столичните кръстовища с торби камъни. От тях той прави кули, които подрежда по особен начин в близост до платното. Разправя, че всяка кула имала защитна функция. Купчините камъни намалявали броя на катастрофите. Особеното в случая било, че преди да започне да ги подрежда носел торбите на гроба на Дънов. Там „строителният материал“ бил зареждан със специална енергия, а след това разнасян по задачи.

 

Духовно просветения Кирчо обикалял и Витоша с камъняците на гръб. Там също редял кръгове и пирамиди, които имали за цел да осъществят връзка с планетарен разум. 50 и кусур годишният мъж бил сигурен, че инопланетяните ще запишат послания върху камъните един ден, а той щял да ги разчете и преведе на българите. Едва тогава страната ни щяла да се оправи, защото никой друг народ нямало да разполага с такива полезни послания за бъдещето.

 

В последно време мъжът с духовните прозрения се изтарикатил. Направил си интернет страница и от нея съобщавал, че организира курсове за духовно напреднали, които щял да обучи да се борят със силите на тъмнината. За целта трябвало да му дадат дребни суми, за да ги обучи как да събират камъни, от кой район на столицата да ги намират и къде да правят пирамидални структури или кръгове. По този начин той и хората му чистели кармата на България и я спирали от въвличането във война.

 

„Циганките гледачки по улиците и автобусите изчезнаха, но на тяхно място се появиха други досадници. Всеки от тях има свой номер – един пее, друг ти продава чорапи, трети ти говори за Господ, а четвърти разпитва откъде се познавате, макар да не сте го виждали никога. Крият се в автобусите от жегите, защото превозните средства са с климатици. Изплискалите легена понякога изглеждат напълно нормални. Човек може да се усъмни в поведението им, ако проследи погледа им, който често е завеян.

 

Учените са доказали, че тежките психопати притежават талант да омайват с думи, имат чувство за себестойност, не понасят скуката, лъжат, проявяват хитрост и манипулативност. Те никога не изпитват чувство за вина, не се интересуват от обществения живот, нямат дългосрочни планове, притежават тесен емоционален диапазон, нямат светски живот, семейства, а дори да са имали такива, са били изоставени. Да се спори с тях е напълно безсмислено. Едва ли са наясно, че попадат и под ударите на закона, защото в градския транспорт търговия и религиозни проповеди, както и свирни с акордеон и превозване на кокошки не са разрешени. Правят си каквото си искат. Вадят срамотиите си, заливат главите си с шишенца вода и пускат музика от телефона си до дупка“, жалват се още препатили столичани, които са на мнение, че е крайно време общината да вземе мерки и за всички да стане ясно, че превозните средства не са място за религиозна пропаганда и свърталища на граждани с обострени психически проблеми. 

Източник: Уикенд