Три години след необяснимото за феновете спиране на пожарникарския сериал „Ягодова луна”, в който изигра главна мъжка роля, заедно с Александър Сано, Асен Блатечки се завръща на малкия екран с продукция, в чиято основа е залегнала темата със затворите.

 

Във фокуса на сериала „Клетката“ са залегнали условията на живот в местата за лишаване от свобода, борбата на малкия човек с голямата система на корупцията и запазване на личното достойнство в материалния свят и битката за справедливост. Очаква се новата продукция да заеме овакантеното място на поредицата „Откраднат живот“ или пък да повтори формата на сериала „Братя“.

„Дяволското гърло“ също се очаква с нов сезон наесен. По всяка вероятност криминалната драма ще се излъчва веднъж седмично от 22 ч.

 

Така и не става ясно обаче с какво ще отговори bTV. Не е изключено това да са турските сапунки, на които медията очевидно много държи. Телевизията отдавна работи по проект за нов бг сериал с работното заглавие „Алфа“, който е сниман отдавна, но телевизията все изчаква с пускането му в ефир. Продуценти на сериала са Любомир Нейков и Евтим Милошев.

 

Войната на сериалите

От септември се очаква да бъдат пуснати и новите епизоди от третия сезон на „Съни бийч“, които вероятно ще се излъчват веднъж седмично. Не е изключено стартът им да бъде отложен, както често се случва по необясними за широката публика причини.

 

През лятото bTV пусна два нови български сериала – „София вкъщи“ и „Животът на Жоро“, които обаче не постигнаха кой знае какъв рейтинг. Така и не става ясно поради каква причина им бе даден ефир в най-слабия откъм зрителски интерес сезон. Освен това сериалите не бяха и с кой знае какво качество.

 

Риалититата, на които ще се заложи в новия тв сезон са „Игри на волята“ по Нова тв, „Мастършеф“ и „Фермата“ по bTV.

Източник: Уикенд