Актрисата Виолета Донева беше брутално убита от внучката си Ивет преди 2 седмици. Оттогава цяла България е разтърсена, че една 18-годишна девойка може да стори това. Десетки прободни рани и душене, пълно зверство от страна на дъщерята на режисьора Иво Стайков.

Всъщност младото момиче изглежда като обладано от демони. Това се е случило преди 6 години, когато изчезва от социалните мрежи. Преди това обаче също има притеснителни белези за душевното й здраве. Подвизавала се е в Инстаграм с псевдонима satan_panda_666, което означава „сатанинска панда“, а числото е смятано за число на дявола.

Ивет Стайкова отключила шизофрения немного отдавна, а още от съвсем ранна възраст се е определила за гей момиче. Близките й обаче твърдят, че е имала връзки и с момчета, което значи, че е бисексуална.

Мотивите, довели до убийството на Виолета Донева, не говорят престъплението да е направено заради шизофренията на убийцата, а по-скоро имат материален хареактер. Разследващите работят по две версии. Едната е, че е искала пари от баба си и като й е било отказано, я нападнала зверски. Според другата Ивет искала да се настани да живее в дома на баба си, която да отиде в старчески дом, но възрастната жена отказала и това провокирало скандала.

Вторият съпруг на актрисата е починал само 2 месеца преди нея. Това може да е отворило апетитите на внучката към апартамента на баба й. Освен това Донева имала и много пари накуп, тъй като миналата година с мъжа си са продали апартамент във Варна.

В момента Ивет Стайкова е задържана и се очаква да постъпи в психиатрия. Малко вероятно е да бъде пратена в затвора, тъй като се счита, че там може да посегне на живота си. Правила го е в миналото. Още на 12 г. се е самонарязала с бръснарско ножче, а в следващите години продължила да го прави от време на време.

Ивет е внучка на Виолета от единствения й син Иво, който е плод на брака й с режисьора на „Време разделно“ Людмил Стайков. Именно Иво провокира разплитането на убийството, като съобщава, че майка му не отговаря на телефона от няколко дни. Полицаите разбиват вратата и намират трупа на актрисата в локва кръв.

Дали ако е знаел, че собствената му дъщеря е убила майка му, щеше да извика полиция, не се знае. Факт е обаче, че той е изтървал възпитанието на щерка си, тъй като се твърди, че психическото й състояние се е утежнило от употребата на наркотици.

Източник: Ретро