Смъртта на известната актриса Виолета Донева се изясни. 79-годишната жена е била зверски убита от собствената си внучка.

Още от самото начало разследващите започнаха да работят по версията за убийство, тъй като всички други версии не съвпадаха с обстоятелствата. Актрисата е била намерена в локва кръв с множество прободни рани.

Разследващите се насочили към убиец от семейството заради няколко улики. Първо, жилището й в столичния квартал „Изток”, което се намира на ул. „Пиер Дегейтър”, е било заключено и не е влизано с взлом. Второ, не е откраднато или претърсвано нищо. И трето, освен пробожданията, които били направени с бясна ярост, патоанатомите открили и счупена подезична кост, което значи, че жертвата е била душена, а това е присъщо, когато нападателят е близък човек.

Първоначално заподозрени били племенницата и внучката на Виолета. Разследването бързо показало, че племенницата е невинна и убийството е извършено от внучката й.

Младото момиче само признало за престъплението. То обаче не може да бъде вкарано в ареста, преди да му бъде направена психичатрична експертиза.

Внучката на Донева отключила биполярно разстройство или шизофрения преди няколко месеца след предозиране с наркотици. Оттогава превърнала живота на близките си в ад.

Трупът на актрисата бе намерен няколко дни след убийството. Синът й Иво сигнализирал на полицията, след като в продължение на 3 дни майка му не си вдигала телефона. Властите разбили вратата и видели бруталната гледка.

Предстои да бъде повдигнато обвинение на внучката й, след като се изясни психичното й състояние. Ако бъде доказано, че е болна, тя може да избегне затвора и да бъде пратена в психиатрия.

Поводът за убийството е дребна сума пари. Извършителката на зверството признала пред разпитващите, че с баба й са се скарали, защото не искала да й даде пари. Най-вероятно й е поискала пари, за да си купи дрога. Когато получила отказ, побесняла и нападнала така свирепо баба си, губейки изцяло контрол.

Очаква се защитата да пледира за убийство вследствие на пристъп от замъглено ясно съзнание. Най-вероятно адвокатът на известната внучка ще се насочи към нейната болест, ако тя бъде доказана.

Не е ясно как ще процедира синът на актрисата. Дали ще иска наказание с цялата строгост на закона за дъщеря си или ще се опита да я отърве от затвора.

Източник: Lupa.bg