Първият уволнен от вътрешния министър Атанас Илков е шефът на ОДМВР-Бургас Емил Павлов. Той е бил повикан в София, за да му бъде съобщено, че вече няма да заема поста.

 

Обяснението за рокадата било - слаби резултати, пише местният сайт “Бургасинфо”. По първоначални данни отстраненият Павлов се връща на работа в „Криминална полиция“. Все още не е ясно, кой ще заеме ръководната длъжност на една от най-натоварените и знакови дирекции в страната. Не се знае дали новият шеф ще бъде от Бургас или от друга дирекция в страната.

 

По неофициална информация, която върви из коридорите на “6-ти септември”, уволнението идва не само на фона на слабите му резултати като директор, но и защото в региона било публична тайна, че Павлов е разпънал чадър над изборни брокери и търговци на купен вот, които дерибействаха из Несебър по време на миналогодишните местни избори.

Куриозно е, че само преди седмица Емил Павлов беше спряган за наследник на Калин Стоянов за поста вътрешен министър и дори се появиха публикации, че Горица Кожарева и Димитър Главчев оглеждали кандидатурата му. Според коментари във форуми на бургаски медии, кьорфишекът бил пуснат от самия него, но самохвалството му изиграло лоша шега.

 

Емил Павлов прекара на поста директор на ОДМВР-Бургас точно една година. Той бе назначен в средата на м. август 2023 г. и още тогава номинацията му предизвика порой от коментари, че престъпността в областният град ще се удвои, а местният вот ще мине под знака на изборната търговия. Бившият вече шеф на ОДМВР-Бургас зае мястото на един от най-опитните и уважавани бургаски полицаи Калоян Калоянов, който напусна системата омерзен и в последствие бе поканен за зам.-кмет по сигурността от градоначалника на Айтос Васил Едрев.

Източник: crimesbg.com