В последния четвърт век Веселин Маринов се превърна в един от най-романтичните изпълнители, а рециталите му се превръщат в истинско събитие.

 

Преди две години обаче и той понесе сериозен удар от коронакризата, която обхвана света. След като спря срещите с любимата си публика, приходите му също секнаха изведнъж. Наложи му се дори да помисли за алтернативен бизнес, след като отмени редица участия заради ограничителните мерки.

 

Макар да е вече 40 години на сцена, Веселин Маринов признава, че продължава да се вълнува преди всеки свой концерт. Притеснен е дори непосредствено преди появата си на сцената.

След двете години застой, спокойно би могъл да определи настоящата като успешна, след като не само успя да се върне на сцената, а сбъдна и детската си мечта – да има собствен оркестър.

 

Не крие щастието си от това, че публиката продължава да пълни залите на неговите концерти.

Въпреки това обаче отбелязва, че предвид трудните времена, в които живеем се налага мечтите му да са малко по-умерени.

Успял е обаче да сбъдне преобладаващата част от мечтите си и може би това е и една от причините, поради които се определя като „удовлетворен от живота човек“.

 

Що се отнася до жените, с които е бил обвързан през годините казва, че са му донесли израстване и не съжалява за нищо.

Приема разминаването на пътищата като част от уроците, които е трябвало да научи в личен план. Щастлив е и като дядо на две прекрасни внучета, за които твърди, че променили живота му – има нов импулс да се бори.

 

Признава, че с всяка изминала година осъзнава все по-силно, че предпочита да живее във времето, което беше преди години. Макар тогава да е нямало възможности за пътувания по света, общуване от разстояние и инвестиции, мобилни комуникации и интернет, е имало спокойствие. В този ред на мисли все повече му се иска да се върне да живее в годините от детството си.

 

Предвид сантименталността си, посочва, че така и не могъл да се адаптира напълно към новия свят. Все още вярва, че първото, което трябва да открие у хората е доброто и че парите не са най-важни. В днешно време обаче всичко е въпрос на интерес – дори любовта на младите.

 

Жената до него – Веселина Пеева вече е щастлива не само в личен, а и в професионален план, защото е напът да отвори своя сладкарница. Към момента текат ремонтни дейности и ще заработи по Коледа.

Веселин Маринов признава, че тогава мисията му да поддържа килограмите си ще стане още по-тежка, предвид вкусотиите, които ще се творят там.

 

Споделя, че се опитва да регулира проблемите с килограмите чрез спазването на диети преди концерт или професионален ангажимент.

Благодарен е, че все пак успява да се мотивира да отслабне, за да изглежда добре. Въпреки множеството си ангажименти, никога не пропуска сутрешния си крос.

 

Отбелязва, че е осъзнал, че след като е навършил 60 години, животът му е тръгнал по друга плоскост. Не крие, че не му е приятно, че млади хора вече му казват „чичо Веско“, вместо „батко“. Макар да не иска да звучи като клише е категоричен, че наистина е много важно човек ад е изживял живота си достойно.

 

Украсил е коледната елха у дома още на 6 ноември. Коледната атмосфера е наистина прекрасна, а дните около Рождество го превръщат в дете и вярващ в доброто човек.

Източник: Уикенд

 

Веселин Маринов: Осъзнах, че животът ми е минал в друга плоскост, след като…