Докато някои хора се борят цял живот за кариерата си, други получават известност с кратък брак с популярна личност, отишла си от този свят, преди да получи развод. Именно такъв е случаят на Боряна Баташова – вдовицата на големия актьор Андрей Баташов, която вече 14 години лежи на името му в опитите й да стане звезда. Тя постоянно излиза с номера, че го прави в името на голямата си любов с него, макар всички да знаят, че към момента на смъртта му двамата бяха разделени.

 

Баташов напусна този свят през есента на 2010 г. на 45-годишна възраст. Две години по-рано той се ожени за Боряна, която тогава бе банкова служителка, но не успя да се разведе с нея преди кончината си и поради тази причина тя остана в светските хроники и до днес с прозвището „вдовицата на Андрей Баташов“.

 

Палавата вдовица, както я наричат в арт средите, не спира да използва името на покойния си съпруг, за да движи напред кариерата си. Преди броени дни Боряна обяви, че влиза в „Денсинг Старс“, за да почете „една голяма любов“. Тук е моментът да припомним, че през 2008 г., Андрей също участва в танцувалното шоу, но за разлика от Боряна, която изхвърча още в първата вечер, той се справяше доста добре. За нейно огромно съжаление дори споменът за големия актьор, не успя да я спаси от елиминацията.

 

Веселата вдовица започва да прилага тактиката с „голямата любов“ след по-малко от година от кончината му. През 2011 г. – все още банкова служителка, решава да се влее в шоубизнеса, пробвайки късмета си като певица. За целта се явява на кастинг в „Х Фактор“ като във визитката си подробно обяснява за разбитото си сърце, макар да не споменава името на Баташов.

 

Мария Илиева, която тогава е в журито, знае много добре историята и дори се просълзява при спомена за големия актьор. Трима от четиримата съдии пускат начинаещата певица напред, където обаче фамилното й име не й е достатъчно, за да продължи и отпада още преди концертите на живо.

 

С цялата си наглост след шоуто, Боряна започва да се представя като певица, макар до ден днешен да няма нито един хит. Движи се в периферията на всевъзможни светски събирания с идеята, че все отнякъде ще й излезе късметът. Напъните й да блесне са повече от очевидни, но е факт, че няма с какво.

 

Участието й в „Денсинг Старс“ бе поредният й провален опит да се докаже на сцената. Не само получи най-малко точки от журито, а и публиката не я подкрепи. Хората съжалиха единствено партньора й Калоян, когото феновете на предаването познават от предишни сезони като изключително добър танцьор и сериозен човек. За разлика от него, Боряна изглеждаше меко казано не на място на дансинга и макар да имаше чувство за ритъм, не си бе направила труда да запомни стъпките на танца.

 

В свое оправдание, Боряна изрева, че била паднала малко преди старта на шоуто и си била ударила крака. Лекарите дори й били забранили да танцува, но тя не ги послушала и макар да куцала, всеки ден била на паркета. Куцането, за което говори обаче, не пролича в предаването, което навява на мисълта, че е поредната й измислица.

Източник: Уикенд