Полицайката – боклук, която се опита да помогне на двойния убиец Георги Семерджиев да се укрие, може да отиде зад решетките заедно с него. Това стана ясно след показанията й пред съда.

Симона Радева се появила в съдебната зала като истинска престъпница, каквато е. Носела тъмни очила, бейзболна шапка и качулка, а на лицето била сложила тъмна маска. Тя била придружена от също маскиран мъж, за когото се твърди, че е гаджето й – полицаят от 4 РПУ Мирослав Якимов.

Радева наговорила пълни небивалици пред съдията, на които никой не повярвал. Тя твърди, че в нощта на двойното убийство на 5 срещу 6 юли т.г. е била на кафе с приятелка и си оставила колата на автомивката на Семерджиев да я измият. Когато стигнала до апартамента си в кв. „Банишора“, установила, че ключовете й липсват и звънната на Семерджиев, когото познавала бегло, но той не й вдигнал. Тогава звъннала на мияча на колата Зоро Спасов, записан в телефона й като „Цигане автомивка“.

Малко след това Семерджиев й върнал обаждането и й казал да му донесе стълба, без да споменава защо. Тя му занесла и така и не разбрала, че е прегазил две жени.

Симона твърди, че се е качвала в колата – убиец на Георги едва 2-3 пъти, но не знаела, че е с фалшиви регистрационни табели. Не знаела и че в багажника си има полицейски атрибути като светеща сирена и СТОП палка.

В течение на разпита от прокурора Радева се обърквала все повече в лъжите си и накрая се получило така, че видимо в залата никой не й вярвал. Това накарало прокуратурата да мисли за повдигане на обвинение срещу Симона Радева за лъжесвидетелстване.

Така деградиралата полицайка с нулева ценностна система може да последва Семерджиев в затвора. Възможно е да получи до 5 години лишаване от свобода и да бъде пратена при дърти лелки в женския затвор, които само чакат млади момичета като нея.

Източник: Уикенд