„Миг като вечност“ в изпълнение на Тодор Върбанов е супер хит още от времето на соца. 

Култовата песен звучи на всяка сватба вече 35 години, диджеите я въртят по време на венчавки повече от марша на Менделсон. 

На 6 октомври, певецът, роден в плевенското село Татари отбеляза 65-та си годишнина. Твърди, че се чувства добре за възрастта си и всички показатели са му в норма. 
И той като редица други представители от музикалната гилдия изплаква, че пенсията не му стига, тъй като е минимална – трета категория инвалидност е с 50%. 

Преди четири години сменил ставата на крака си и оттогава получава инвалидна пенсия. макар със съпругата му да не живеят охолно, не живеят и в лишения, успяват да се справят някак.
Колената му са оперирани пет пъти и когато застудее го измъчва болка в мускулите. Дори Ванга го предупредила на младини, че „ке пати от ноги“.

Тъй като организмът му не произвежда достатъчно колаген, си пати от краката – нещо, за което Ванга го предупредила, когато бил едва 30-годишен. 
Първата му среща с петричката пророчица се осъществява още преди четири десетилетия – през далечната вече 1982 г. Тогава обаче не се срещнал с нея, а само я видял отдалече.

Години по-късно при нея го завел Шкумбата, с когото Ванга били съседи в Петрич. Тогава го предупредила, че ще пати от краката си и така и станало след години. 
Веднъж негов приятел му се оплакал, че е закъсал с мъжествеността и само Ванга може да му помогне. Звъннал на друг свой приятел – Божидар, който Ванга приела като неин племенник и той уредил срещата с нея. 

След като Ванга му дала съвети какво да прави, му казала, ако нещата продължават да не се получават навръх Голяма Богородица да отиде отново при нея като носи сърце от току-що заклан петел и чаша вино, която да изпие пред нея. В крайна сметка нещата се наредили. 

За последно ходил при Ванга през лятото на 1995 г., но тогава тя вече говорила само несвързани неща, тъй като вече имала сериозни здравословни проблеми. Бил е с нея на маса около 7-8 пъти и твърди, че „била странна отвсякъде“. На моменти говорила едно и съвсем изненадваща за всички, превключвала на друга тема. Сестра й Любка уточнявала, че редовно контактувала с мъртвите. Съпругата му Руми се плашела от пророчицата и категорично отказала да я посети. 
Източник: Уикенд
 

Ванга предупредила Тодор Върбанов, че ще пати