Колкото повече време минава от кончината на петричката пророчица Ванга, толкоз по известна става тя в световен мащаб.

 

Припомняме, че тя издъхна на 84-годишна възраст на 11 август 1996 г. Макар цял живот да говори за миналото и бъдещето на стотиците хиляди хора, които се редят пред вратата й, пред близките си казва: „Кажа ли ти бъдещето, лишавам те от него“.

 

Независимо от това в последно време сякаш е обявена надпревара да се измислят всевъзможни предсказания за идващите дни, които уж са били направени от Ванга. Едно от тези „предсказания“ е за Трета световна война. Предсказанието на Ванга обаче не е, че ще има такава, а че няма да има.

 

Ванга гони зли духове

В нередки случаи петричката пророчица се проявява и като лечител. Петър Баков дори разказва как през 70-те години се проявила като своеобразен екзорсист, прогонвайки зъл дух, заседнал в корема на 10-годишно момиче.

 

За целта Ванга гушка момиченцето и заръчва на баща й да запали две цигари едновременно, да дръпне здраво от тях и щом го викне, веднага да дойде и да целуне рожбата си, издухвайки дима в устата й. Когато всичко това приключва, Ванга заявява: „И него го търсят техните, келеша му с келеш“

 

В този момент от устата на детето изригва черен пушек с неистово давещ писък, сякаш някой коли прасе. След като злият дух напуска тялото на детето, коремчето му, което преди това е било като на бременна жена в деветия месец, тутакси спада като спукан балон. 

Източник: Уикенд