Смайващата сума от над 20 млн. в порядъка на 4 години, е успял да профука милионерският наследник Християн Гущеров, заедно със съпругата му Светлана Василева, по-известна като Гонзовица. За никого не е тайна зрелищният фалит на овалния баровец. Има обаче и нов детайл, който трябва да се добави към финансовата драма, за да е пълна картината – Християн е успял да продаде (навярно чрез фалшиво пълномощно) дори къщата на родителя си Добромир в австрийското градче Кицбюел.

 

Преди около месец Добромир Гущеров тихомълком се е прибрал с втората си съпруга Диана Русанова в България, за да се опита да спаси останалите трохи от някогашното му огромно богатство. Близки до бившия застрахователен бос от зората на демокрацията разказват, че Гущеров-старши е подал сигнал в прокуратурата срещу собствения си син за документни измами, свързани с фалшифицирането на подписа му и последвалата продажба на общо четири баровски имота – трите семейни къщи в „Драгалевци“, в центъра на София и в Бояна, както и къща в австрийския град Кицбюел.

 

Имотът в Австрия, придобит от Добромир Гущеров преди 10 години, е бил заложен на финансова институция за 4 млн. евро миналата есен и поради неплащане на вноските по кредита частен съдебен изпълнител е предприел действия по конфискацията му тази пролет.

Заради това Гущеров-старши вече е напуснал Кицбюел и се е установил в България, където трескаво обикаля банки и стари бойни другари с молби да му отпуснат бизнес кредити.

„Налага ми се да работя на стари години заради сина ми, който ме съсипа“, жалвал се Добромир Гущеров.

 

Запознати с предисторията на многомилионните харчове на Християн Гущеров, довели го до просешка тояга, обаче разказват, че неговият баща Добромир сам прехвърлил всички имоти на наследника си още през 2018 г., а сега опитва да се изкара жертва на документална измама, за да бъдат анулирани поне последните сделки със залог на имущество, сключвани от сина му.

 

За финансовите несгоди на Християн Гущеров се заговори още преди няколко години, когато 140-килограмовият съпруг на някогашната  плеймейтка Светлана Василева – Гонзовица се изнесе с нея и четирите им деца от къщата в „Бояна“ и се нанесе в тристаен апартамент. Гущеров продаде и двете лимузини „Мерцедес Майбах“, както и два джипа и сега шофира „Фолксваген Голф“ . семейството вече не разполага с гледачка, готвачка и охранители, а през последните месеци се изхранва чрез разпродажбата на бижутата, чантите и куфарите на Светлана.

 

„Преди три години Християн брои 100 000 евро за два куфара „Луи Вюитон“, които неотдавна спазари за 20 000 евро. Почти всички дамски чанти на Светлана са разпродадени, както и диамантени гривни, обеци и златни часовници. Въпреки това Християн все още дължи много пари, профукани на комар от него през последните месеци. Заради това е погнат от кредитори и физическото му оцеляване е поставено под въпрос“, разказват хора от родния ъндърграунд.

 

Според думите им дълговете на Гущеров- младши надхвърлят 3 милиона лева, а кредиторите му са продали вземанията си на Валентин Янев – Вальо Бореца.

 

Мълвата носи, че преди около месец широкоплещият здравеняк отвлякъл за няколко часа Християн и силово и против волята му го държал завързан на стол в къщата си в „Горубляне“. Валентин Янев пуснал Християн да си ходи едва, след като разговарял по телефона с бащата Добромир, който поел ангажимент до края на лятото всички дългове да бъдат оправени.

 

Заради сложната житейска ситуация, в която сам се е поставил, Християн може и да се разведе със съпругата си Светлана, пророкуват светски клюкари. Блондинката от Търговище вече разполагала с таен телефон и започнала отново да контактува със стари гаджета и клиенти.

 

„Въпрос на близко бъдеще е Светлана отново да се върне към предишния си занаят“, подмятат не без известна доза злорадство познати на затъналия комарджия Християн Гущеров.

Източник: Уикенд, crimesbg.com