Една от най-атрактивните участнички във втория сезон на „Ергенът“ – моделът Валерия Георгиева, се бори със зъби и нокти за любовта на Евгени Генчев, но конкуренцията е повече от сериозна.

 

Валерия е била вегетарианка през целия си живот. От 2018 г. насам изключва от менюто си всички храни с животински произход, а не само месото и така става веган.

 

Валерия от „Ергенът“ затъна в дългове към ветеринарни клиники

Преди осем години, заедно с нейна приятелка основават собствена организация за защита на животните. Споделя, че с този приют е сбъднала мечтата си, тъй като още от малка искала да помага на животните. През 2019 г. организацията й се грижела за над 50 кучета, като разчитала предимно на дарения, с които се покриват множеството медицински манипулации, нужни за спасяването им.

 

Към днешна дата тя има задължения към две ветеринарни клиники, възлизащи на стойност 12 000 лв. Валерия отбелязва, че напоследък липсват дарители, а сама не успява да покрие всички разходи за четириногите. Търси осиновители с добри условия, които да гледат кучетата и котките, за които се грижи.

 

Не спира да агитира и за виртуално осиновяване, при което срещу сумата от 30 лв. месечно се водиш собственик на животно, докато то не си намери постоянен дом. С тези пари се покриват нуждите му от храна и обезпаразитяване.

 

Според твърденията на Валерия, тя харчи цялата си заплата по грижи за бездомните кучета и котки. Тя работи като модел в чужбина и е предпочитано рекламно лице  в Япония. Всички припечелени от там пари, влага в развитието на приюта. Тя дори спи с кучета в леглото си.

 

Припомняме, че дори Евгени Генчев остана ошашавен от нея и я попита иронично дали би се намерило място за самия него в леглото й, а не само за четириного.

Източник: Уикенд