Шефът на Национален фонд „Култура“ – нежния Сава Драгунчев, незабавно да бъде уволнен, настоява екипът на Narod.bg. Мъжлето Сава, както подобава на амплоато му, е отпуснало 200 000 лева от парите на фонда, събрани от нашите данъци, за някакво извратено хазартно шоу с травестити, но си прави оглушки за същата сума, нужна за спасяване къщата в Прилеп на великия Димитър Талев.

Уволнете нежния Сава Драгунчев! Има 200 бона за бинго с травестити, няма за къщата на Димитър Талев (СНИМКИ)

Това нещо е шефът на НФК

Ето какво пише по повода Георги Драганов:

Национален фонд „Култура“ е подчинен на българското Министерство на културата и се финансира от нашите данъци. По своя замисъл, трябва да брани интересите на мнозинството данъкоплатци.

Уволнете нежния Сава Драгунчев! Има 200 бона за бинго с травестити, няма за къщата на Димитър Талев (СНИМКИ) - Снимка 2

Ей за такави извращения се дават 200 000 лева? Къде е властта, има ли министър?

През 2022 г. НФК подкрепи изложбата „Другите българки“ и документалния филм „България в транс. Спомняте ли си тази безумна гавра с творчеството на великия ни художник Владимир Димитров-Майстора? Спомняте ли си как мъже в женски носии, позиращи за снимка, бяха представени като култура? Одобреният бюджет от държавата беше в размер на 10 000 лв.

През март 2023 г., въпреки огромното недоволство, за пореден път държавата спонсорира подобни „културни“ проекти. „Сингъл Степ“ е ЛГБТ фондация, която притежава пространството „The Steps“ За 2022 „Сингъл Степ ЕООД“ е получило общо 93 248 лв. от Национален фонд „Култура“ – 77046.66 лв. по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Уволнете нежния Сава Драгунчев! Има 200 бона за бинго с травестити, няма за къщата на Димитър Талев (СНИМКИ) - Снимка 3

Това са реципиентите на държавната помощ за бингото на травеститите…

И сега, през септември 2023 г. същият НФК отпуска нова сума пари, този път за „Драг куийн бинго“.

Хазарт и травестити в едно – защото защо да не направим възможно най-обидното за българите нещо? Нещо повече, за пръв път чувам хазарт да има нужда от държавно финансиране… Сумите, отпуснати от НФК по тази линия, наближават 200 000 лева.

Същевременно от години върви казусът с рушащата се къща в Прилеп на Димитър Талев. Родният дом на големия български писател, автор на тетралогията „Железният светилник“, „Преспанските камбани“, „Илинден“ и „Гласовете ви чувам“, която е докоснала всеки прочел я, не може да бъде откупен от държавата ни второ десетилетие, защото пари за това няма. Нейната цена също е 200 000 лева, но – приоритети на Министерство на културата!

Уволнете нежния Сава Драгунчев! Има 200 бона за бинго с травестити, няма за къщата на Димитър Талев (СНИМКИ) - Снимка 4

Сава Драгунчев има много лица…

Аз смятам, че искането на оставка на изпълнителния директор на НФК г-н Сава Драгунчев е безсмислено. Аз искам неговото уволнение за подигравката с българската култура!

Искам и парите, дадени по лобистки начин на ЛГБТ активисти да бъдат върнати, а държавата и Министерството на културата да започнат да бранят нашите културни интереси. Стъпка едно ще е купуването на къщата на Димитър Талев и превръщането ѝ в музей.

Източник: narod.bg