Някогашният директор в Би Ти Ви - Венелин Петков, който бе уволнен от медията, на която даде най-добрите си години, успя да си отмъсти, макар и със закъснение. Едно от най-известните медийни лица у нас в момента е принуден да си вади хляба като преподавател, което няма нищо общо с тлъстата заплатка, която прибираше като шеф в телевизията.

Е, явно времето не е успокоило гнева на Петков, чието място получи водещият Антон Хекимян. И Венелин реши да проговори. При това проговори така, че разкритията му ще се помнят дълго.

Бившият на Гена Трайкова, а отскоро и на Николета Маданска активира бомбата с признанието, че работата му в Би Ти Ви е била до голяма степен кошмар и постоянен натиск. Този натиск идвал върху ръководните кадри от страна на родни политици, видни бизнесмени и прочие хора от така наречения "елит".

Венелин Петков обвини директно различни партийни групи, че системно са звънели на него и на неговите шефове с обвинения, че заемат една или друга страна, че лансират едни, за сметка на други и какво ли още не.

"Разбира се, ние винаги сме работили така, както сме смятали, че е редно. Но това не пречеше постоянно да ни се правят проверки, да ни навикват и да се опитват да ни нареждат хора, които са всичко друго, но не и журналисти", спомня си Петков.