Най-одумваният пилон в държавата – този на Рожен, е коствал няколко безсънни нощи на Ути Бъчваров, който си блъскал главата с какво да нахрани ВИП-а край стърчащото съоръжение.

 

Той отбелязва, че е успял да състави менюто две седмици преди датата на откриването на пилона. Доста умувал, но все имало нещо, което не му харесвало в идеите му. В продължение на три дни бил толкоз напрегнат, че изобщо не успял да мигне.

 

Ути нахрани ВИП-а на пилона „Рожен“ със свинско върху качамак

В крайна сметка взел решение да нахрани двестата високопоставени персони със специална шопска салата, поднесена в по-фенски стил, носеща цветовете на трибагреника. Студеното предястие е вариация на вкусно чеверме от пилешки бутчета, приготвени по специална рецепта на барбекю. Основното пък е обезкостено печено прасе, поднесено върху качамак.

За десерт Ути е избрал сладолед и овче кисело мляко с плодове, мед и карамелизирани ядки.

 

Не крие обаче, че е най-щастлив от това, че жена му и близначките, са заедно с него на събора.

Източник: Уикенд