Всеки родител иска най-доброто за детето си – да бъде здраво, да бъде добър ученик, да има успехи и сполуки в живота и т.н. Но има ли как да знаем какво ще бъде детето ни още преди да се е родило?

Е, оказа се, че да- може. Според генетици от Станфорд за това какво бъдеще ще има отрочето ни е отговорна майката. И не си мислете, че става въпрос за това как тя го възпитава и т.н.

Става въпрос за това от каква кръвна група е майката. „Дали детето ще бъде гений, дали ще бъде спортист и т.н. зависи от кръвната група на майката“, казва US генетиците.

Според генетици от Станфорд жени с първа кръвна група, която е по-известна като нулева кръвна група, раждат генийчета.

US учени: Майките с тази кръвна група раждат генийчета!

Но освен това те обясниха, че тази статистика се обяснява с факта, че жените от нулева група са по-малко склонни да забременеят. В същото време генетиците са установили, че децата им са със силен имунитет.

Майките с четвърта кръвна група (АВ) са по-склонни да раждат деца спортисти, докато тези с втора кръвна група (А) са по-склонни да раждат деца, предразположени към критично мислене. 

Децата, родени от родители с трета група (В), са по-креативно развити и чувствени, креативността и чувствеността са усъвършенствани, съобщава Planet Today, позовавайки се на изданието Thuvienpc. 

Източник: blitz.bg