Ключова роля бизнеса с женска плът в Мадрид през последното десетилетие е играл българският мафиот Бейхан Рафи, по-известен като Иво Българина, който бе зрелищно арестуван преди седмица от испанската полиция.

 

Мафиотската структура на 47-годишният гангстер, който е родом от Балчик, е охранявала почти всички бардаци и стриптийз барове в испанската столица, където се подвизавали основно жрици на любовта от България, Румъния и Украйна. Твърди се, че над 500 от тях отчитали печалбите си на групировката „Костотрошачите“, както е известна съставената от български боксьори и ММА бойци наказателна бригада на Иво Българина в Испания.

 

Според данни на разследващите от „Гвардия сивил“, трудещите се в публични домове момичета са плащали „такса охрана“, варираща между 20 и 100 евро на денонощие.

Според изчисленията, бандата на Бейхан Рафи е печелела по над 500 000 евро месечно, а испанските разследващи подозират, че част от постъпленията са отивали за подкупи на полицейски служители.

 

Управникът на Семчиново Пламен Темелков доставял момичета на Иво Българина

Мафиотът Бейхан Рафи, по-известен като Иво Българина

Лъвският пай от престъпните капитали бил препиран чрез покупка на луксозни имоти във Валенсия, Малага, Марбея, Тенерифе и Барселона. Именно по линия на препиране на престъпни капитали Иво Българина натрупал влиятелни познанства с босовете на мексиканския наркокартел „Лос Рохос“. Неофициално се твърди, че Иво е плащал по 5000 евро на ромски сводници от България и Румъния за всяка проститутка, която му бъде доставена. Впоследствие гангстерът препродавал „правата“ на жрицата на местни сутеньори, но никога не притискал силово проститутките за събиранията на плащанията си.

 

„Иво Българина се е разбирал със собствениците на публичните домове в Мадрид, които са му отчитали дял от заработеното от всяка компаньонка. Таксите за охрана са били предварително договаряни и проститутките се съгласявали доброволно да плащат, за да бъдат предпазвани от агресивни клиенти“, разкриват схемата на действие на родния мафиот българи, живеещи в Испания.

 

Управникът на Семчиново Пламен Темелков доставял момичета на Иво Българина - Снимка 2

Кметът на с. Семчиново - Пламен Темелков

Според мълвата, която се носи сред българските мигранти в Мадрид, Иво Българина е купувал проститутки от кмета на село Семчиново – Пламен Темелков. Управникът на селото от община Септември бе задържан с европейска заповед за арест на 26.06.2027 г. и екстрадиран в Испания заради обвинения за участие в организирана престъпна група, трафик на хора и склоняване към проституция, но няколко месеца по-късно се върна в България, след като излежа минимална присъда.

 

Запознати от родния ъндърграунд твърдят, че през годините Темелков е доставил над 50 момичета от ромски произход в Испания за криминалната структура на Бейхан Рафи, като поне 15 от тях са били непълнолетни и са заминали с фалшиви документи. Смята се, че Иво Българина е бил босът в сянка и на разбит през пролетта на 2018 г. в Мадрид ромски престъпен синдикат, принуждавал силово малолетни момичета от България да проституират със знанието и съдействието на родителите на децата.

 

Тогава полицията атакува 4 къщи, водещи се собственост на финансови институции, за които се оказало, че функционират като нелегални публични домове и частни барове.  В къщите бяха открити 14 момичета от България на възраст под 16 години, както и още около 20 секс труженички на възраст между 18 и 24 години. Всички жрици на любовта не разполагали с документи за самоличност, а впоследствие личните им карти и международните паспорти били открити в заключена каса в апартамент в Хетафе – жилищен район, разположен на 14 километра от Мадрид.

 

„Тогава полицията арестува 41 българи, но по-малко от половината се сдобиха с минимални осъдителни присъди и бяха екстрадирани в България, а другите бяха освободени поради недостатъчно данни за съпричастност към престъпната организация“, спомня си български мигрант в Мадрид. Според думите му на върха на престъпната пирамида и тогава бил Иво Българина, но разследването срещу него било прекратено в зародиш.

 

Преди седмица 47-годишният Бейхан Рафи бе закопчан в дома си в Мадрид за рекет на един от директорите на футболния клуб „Севиля“.

 

Иво Българина, заедно с още трима души, сред които и адвокат, са обвинени в изнудване на футболния бос, от когото опитали да измъкнат 500 000 евро обезщетение заради провалено турне на „Севиля“ през лятото на 2019 г. Популярният испански футболен клуб и 7-кратен носител на купата на „Лига Европа“ трябвало да проведе предсезонна подготовка в Мексико, където да изиграе четири мача, но в последния момент от клуба отказали да участват поради съображения за сигурност.

 

Месеци по-късно към „Севиля“ били предявени предявени претенции от мексиканските организатори на турнето за сумата от 500 000 евро, но от управата на футболния клуб категорично отказали да платят парите. Тогава се намесила базираната в Мадрид кримиорганизация на Бейхан Рафи. Нашият мафиот отправил смъртни заплахи към вицепрезидента на „Севиля“ Хосе Мария дел Нидо, говорейки от името на мексиканския наркокартел „Лос Рохос“. Родният гангстер настоявал от Севиля да платят 500 000 евро неустойка, плюс още 150 000 евро лихва, за да не се стига до „кървава развръзка“.

 

Седмица след задържането на Иво Българина представител на испанската полиция обяви, че ръководената от него бандитска групировка „Костотрошачите“ е рекетирала и други бизнесмени. „Извършителите са използвали фирми за събиране на дългове под законно прикритие, но има данни, че са прилагали незаконни и принудителни методи за натиск върху жертвите си“, заяви на пресконференция Елиса Револо от Националната полиция на Испания.

 

Полицейските власти в Мадрид търсят доказателства за ръководната роля на Иво Българина и членове от бандата му в трафика и уличната търговия на дрога в столицата на Испания, а и в други градове. Според мълвата, която се носи в България, Иво българина действително е водеща фигура в наркотрафика от Южна Америка към Европа като използва пристанищата Ротердам и Хамбург за пренос на товарите си, а впоследствие вкарва дрогата по суша.

 

Същевременно испанската полиция разпространи видеокадри от обиска в къщата на Бейхан Рафи в Мадрид, където са открити два пистолета, 14 мобилни телефона, над 20 000 евро и 6 000 долара в брой и множество лекарства. Ченгетата са иззели и над 30 луксозни часовника от марките „Ролекс“, IVC, „Раймонд Уел“ и „Хубло“, за които има съмнения, че са откраднати от мароканската мафия, обираща туристи в Мадрид. Смята се, че Иво Българина е купувал откраднати скъпи часовници на силно занижени цени, благодарение на контактите си в престъпния свят.

Източник: Уикенд, crimesbg.com