“В ДАНС трябва да се сложи човек, който има политическа задача да свърши определена работа. Много бързичко да измъкнем цялата информация от ДАНС и Икономическа полиция”.

 

Думите са на Атанас Атанасов - човекът, отговарящ за назначенията в службите по време на кабинета “Денков”, а ако вярваме на кулоарните слухове - и доста преди партията му официално да влезе във властта. Поводът да ги изрече е съставянето на сглобката, а целта - ППДБ да сложи ръка върху каналите за контрабанда и да ги контролира през шефовете на силовите структури и финансовото министерство.

 

Ценните и мъдри слова на джобния генерал стигат до читателите благодарение на сайта “Афера”, а удоволствието това да се случи дължим на вече покойния Алексей Петров, който е записал разговорите, водени от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Лена Бориславова и Николай Денков на чашка в ресторант “Делвите”, собственост на покойната барета.

Тук е мястото да вметнем, че според запознати с нрава на Алексей, приживе той е дал на ПП-тата и ДБ-тата да разбират, че разполага с меко казано злепоставящи репутацията им записи, което теоретично е ни повече, ни по-малко мотив те да са силно заинтересовани от отстраняването му. В чисто физически план. Но нека караме по ред.

 

Причината горепосочената пасмина така страстно да желае подчиняването на репресивните, разузнавателни и финансови структури в държавата можем да открием месец преди “Афера” да разпространи скандалното аудио. В първите дни на м. април т.г.  същата медия изкара не по-малко шокиращи снимки, на които най-ключовата професионална фигура в МВР - главният секретар Живко Коцев е полегнал дибидюс гол в сауната заедно с арестувания преди това за осъществяване на цигарена контрабанда Стефан Димитров - малката Яра. Той и до днес търка наровете заедно с баща си Марин, и шефката на митниците Петя Банкова, лично назначение на финансовия министър Асен Василев. Други фотоси показват същата мила мъжка дружинка в дома на друг гуру на правораздаването и сигурността от ППДБ - Бойко Рашков. Юнаците буквално се къпят в пачки евро, а за повече екзотика върху натюрморта е ситуиран пудел.

 

В светлината на онези снимки, репликите от записа, че: “…В МВР има значение кой ще е главният секретар, да ти кажа. Министърът няма според мен задачи. Главният секретар на МВР е човекът, който…..” лепват като фалшив бандерол върху тезата, че главната цел на “Промяната” е завладяването на държавата и осъществяването чрез подставени лица контрабанда в особено големи размери.

За тези “особено големи размери” е знаел още един покойник - адв. Асен Джингов, който е обслужвал интересите на ПП, а кантората му “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, е била работодател на Лена Бориславова. По време на кабинета “Петков” дружеството получава меко казано неприлични по размер договори за правно обслужване на ББР.

 

Малко преди кончината на Алексей Петров, Джингов е намерен мъртъв в собствената си, строго охранявана вила. Удавен в яма. Съвсем случайно и по невнимание. Най-вероятно сам се е подхлъзнал. Поне такива са откъслечните обяснения в медии, близки до кръга “Прокопиев”. Адвокатът на Промяната”, както той е бил наричан приживе, е познавал в дълбочина механизмите на контрабандата, а част от професионалните му ангажименти се свързват с регистриране зад граница на цигари “куча марка”, или т.нар. illicit brands, които редовно биват залавяни при акции срещу нелегалното им производство и разпространение.

 

Споменавайки Лена Бориславова в юридически контекст, няма как да подминем нейната запазена марка - фалшификациите. След като в предходен материал по темата припомнихме схемата й за пране на пари с недоказан произход в черната каса на ПП чрез фиктивни дарения, би било несправедливо да пропуснем друго нейно юридическо достижение - подправянето на официални документи и полагане на фалшиви подписи. Тези подписи не са на криминални типове, а на общественици, които реално ги вкараха в политиката и им създадоха легенда на граждански активисти.

 

Говорим за съучредителите на движение “Корал”, основано от журналиста на “Бърд” Атанас Чобанов и от съименника му Атанас Русев, който го оглавява. Там е членувал и Кирил Петков, който при встъпването си в длъжност като министър на икономиката и в последствие като премиер е бил длъжен да освободи поста. За да запази контрол върху организацията, обаче, Петков е подучен от Лена Бориславова да изготви документи с невярно съдържание и да ги подаде в търговския регистър с фалшивия подпис на председателя Атанас Русев. Черната работа с копирането, рязането и пействането на неистинските парафи е свършено лично от конкубинката на Киро - Лена, която най-вероятно в израз на висока интелигентност ги подава с личния си електронен подпис.

 

Разкритието за поредното, този път документално престъпление на ПП гръмва в сайтовете “Биволь” и “Бърд”, които от съидейници бързо биват произведени от Киро и Лена в предатели, клеветници и лъжци. На Димитър Стоянов от “Бърд” малко след това му е спретната “активно мероприятие” за предупреждение - бива нападнат посред бял ден на улицата и предизвикан да се защити с личното си оръжие.

 

Явно обръгнала на толкова много високопоставени убийства в най-близкото си обкръжение, преди дни на въпроса защо фалшифицира документи и ще съди ли журналистите за клевета, г-ца Бориславова отговаря във фейсбук хладнокръвно: “Първо да приключи наказателното дело и после, ако ония Господа (бел.ред. журналистите от “Биволь” и “Бърд”) още ги има, ще го мисля”. Звучи като зловещо предупреждение. Така го е разбрал и журналистът Николай Бареков, който на 28 май т.г. пише в личния си профил: “…. Сега разбирам защо Митко Стоянов от BIRD ходи въоръжен до зъби из улиците и вади пистолета при първия бой. Лена Бориславова не се шегувала и направо плаши с убийство и  изчезване колегите от Бивол, които и разкриха фалшификациите с подписите в #Коралгейт. Абсолютно дъно, а баце Сарафов спинка! BNews Bg….”

 

Но да се върнем на записите. Планът за контрол върху силовите ведомства е планиран от Асен Василев и Атанас Атанасов да се случи ударно и анблок: “…. Аз не казвам да го правим на сляпо, но това, което казвам е, че това трябва да се случи бързо, ударно и наведнъж. За да излезе като една обща /не се разбира/, като един общ списък….” Репликите са на Асен Василев - главният отговорник за паричните потоци в държавата. Кирил Петков го допълва още по-недвусмислено: “…. В смисъл аз лично, ако ще го играеме тоз втори мандат, ние трябва да имаме сигурност, че паричните потоци сме ги овладели на системно ниво….”

 

Думите му се оказват пророчески и към днешна дата митниците, МВР, Икономическа полиция и още ред репресивни органи са пълни с техни протежета, поставени на невидими, но ключови длъжности. Най-вероятно за да контролират контрабандния поток и да бдят в чия каса износителите на нелегални цигари се отчитат. Същото важи за наркотиците, ментетата, незаконния износ на животоспасяващи лекарства и изобщо на всяка стока, чийто износ може да се превърне в свежи пари за купуване на избиратели, журналисти и социолози.

 

За да сложим все пак някакъв оптимистичен финал на нерадостните разсъждения, трябва да признаем, че в ПП все пак е останал един наивен идеалист в лицето на Кирил Петков и последните записи го доказват. Той единствен измежду Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Лена Бориславова не беше разбрал, че партията му има чували с пачки: “……Ма аз не знаех, че имаме кеш. Аз си мислех, че нямаме кеш…” Край на цитата.

Източник: crimesbg.com