Преди малко повече от година известната актриса Виолета Донева бе убита по брутален начин в дома си. Извършител на жестокото деяние е внучка й Ивет Стайкова, която в момента е в затвора с повдигнато от прокуратурата обвинение за предумишлено убийство.

19-годишната девойка обаче реши да се оправдава пред съда. На изслушването вчера тя е разкрила, че е заклала баба си заради влиянието на наркотиците. Била е здраво надрусана и не е съзнавала какво прави. Затова и не помни нищо от убийството, твърди тя.

„Като черна мъгла ми е. Тогава бях на няколко вида наркотици. Когато ги смеся така, ме хваща параноята. Не знам изобщо къде се намирам и какво правя“, твърди Ивет пред съда.

Тезата на нейните адвокати е, че тъй като е изпаднала в параноя от наркотиците, е започнала да си внушава, че баба й иска да й навреди. Това я е подтикнало към престъплението.

Все пак обаче се счита, че е имало някакъв повод за случилото се, защото прободните рани са толкова много и си личи, че убийството е станало с ярост, а не просто по внушение. От доста време се твърди в общественото пространство, че Виолета отказала да даде пари за дрога на внучката си и тогава е била зверски нападната.

Стайкова призна, че за първи път се е дрогирала още на 13-годишна възраст., когато е започнала да пуши трева. На 14 г. минала на твърди наркотици, а в следващите няколко години постоянно ги смесвала и така развила психическо разстройство.

Източник: Crimesbg.com