Внучката на Виолета Донева, която я закла брутално преди 2 седмици в дома й, вече е задържана в полицейския арест. 18-годишната девойка проговори за първи път след убийството на баба си.

„Обичах баба, но аз искам да продължа образованието си, а тя не ми даде пари.”, отсече Ивет Стайкова.

Адвокатът й разкри пред съда, че ще настоява клиентката му да бъде освидетелствана, тъй като в миналото е имала пристъпи на психическо разстройство. По този начин той се опитва да избегне затвора и да я настанят в психиатрична клиника.

Интересното е, че на практика синът на жертвата плаща за защитата на убийцата. Ивет е още ученичка и няма собствени доходи, за да плаща на адвоката си. Затова плаща баща й Иво Стайков, който в случая е между чука и наковалнята, но очевидно все пак ще се опита да отърве щерка си от затвора.

Ивет често е посещавала баба си и често й е искала пари. Актрисата в последните месеци отказвала да й дава, тъй като се страхувала, че ще ги даде за дрога.

Това вбесявало момичето всеки път, защото то знаело, че баба му имала много пари в банковата си сметка. Преди година Виолета и съпругът й, който почина само 2 месеца преди нея, са продали апартамент във Варна и затова са били обезпечени финансово.

Очевидо Ивет Стайкова, подвластна на психичните си проблеми и наркотиците, често е правила скандали на баба си за пари и един ден не издържава, нахвърлила й се зверски и я убила по брутален начин.

Фактът, че убийцата не иска да лежи в затвора, говори, че не изпитва особено чувство за вина, а иска да се измъкне по най-безболезнения начин. Нещо, което трябва да се вземе предвид от съда.

Арестът на фаталната внучка е обявен за постоянен. Това обаче ще бъде оспорвано от защитата.

Ивет изглежда като антихрист. Тя е с червена коса, което се води, че е присъщо за жените на дявола. Освен това в социалните медии преди години се е подвизавала с прозвището „сатанинска панда 666”.

Дали е обладана от демони или не, не би трябвало да е от значение, защото един човешки живот бе прекратен по брутален начин и заслужава най-голямата строгост на закона.

Източник: Dir.bg