Приживе психологът Иван Владимиров – Нав твърдеше, че най-жестоки към него са били жените, които са го обичали най-много. Осъзнаването, че любовта може да е нещо изключително жестоко и хората, които през годините са ти казвали безброй пъти, че те обичат, те посичат, без да им мигне окото.

 

Миналата седмица той бе застрелян от ненормален съсед в кооперацията, в която живее от години с майка си. Вероятно предвид факта, че кървавата драма бе предизвестена, потресе цяла България. Няколко месеца преди това Нав, който е и автор на няколко книги за себепознанието предупреди в интервю, че може да бъде убит от психичноболния си съсед, който е бивш полицай.

 

Убитият от психичноболен съсед Нав, пророкувал смъртта си

Той многократно е споделял, че е имал кошмарно детство, тъй като е бил тормозен по линия на баща си. Разбиране срещал единствено от страна на майка си Слава Иванова. Затова двамата били изключително близки и живеели заедно във фаталния апартамент на ул. „Черковна“.

 

Иван планирал до няколко месеца да се изнесе от апартамента, тъй като тъкмо бил завършил къщата, в която да заживеят с приятелката му, която живеела във Варна.

Допреди това отношенията му с жените не вървели така гладко.

 

Отношенията им с първата му съпруга се разпаднали поради несходство в характерите – докато той залагал на духовното, тя пък искала да се набляга на финансовата част на живота.

Споделял е, че често си представял, че е извънземен, посещаващ Земята за пръв път. През годините бил изправен пред множество битки – с рак, хепатит С, частично ослепяване и безброй предателства и житейски обрати, които го превърнали в „абсолютно перде“.

 

Земният път на 45-годишният психолог бе прекъснат на 8 февруари, след като бе застрелян от лудналия си съсед Румен Тонев.

Поканен в предаването „Преди обед“ по повод убийство, предизвикано от съседски скандал, Владимиров посочва, че един ден и той може да бъде убит от съседа си и допълва, че ако умре, е добре хората да знаят, че той го е убил.

 

Владимиров бе категоричен, че агресията сред хората придобива изключителна жестокост. В последния ден от живота си бил с новата си приятелка. Трябвало да бъдат в Народния театър, но заради болен актьор, представлението било отложено. Затова отишли на ресторант, където си говорили повече от 3 часа. След това се качил на велосипеда си и се прибрал в кооперацията, където бил причакан с оръжие от съседа си.

Източник: Уикенд