След бруталния инцидент, който Динко Вълев претърпя през миналата седмица край Девня, има голяма вероятност да остане инвалид до края на дните си.

35-годишният ямболски бизнесмен с улична закваска пострада тежко, след като върху му се стовари 150-килограмова стрела на кран при опит да репатрира обърнала се на пътя цистерна. 

Той е бил повикан в Девня по спешност, за да помогне с тежката си механизирана техника, но едва не изгуби живота си по ужасяващ начин.
Очевидци на жестокия сакатлък разкриват, че Динко Вълев бил измъкнат едва изпод железата. Състоянието му било критично – с потрошени прешлени, десетки тежки контузни рани и счупен таз.

Той бил транспортиран по спешност в болницата във Варна, но лекарите вдигнали безпомощно ръце, признавайки, че не са в състояние да извършат спешните операции, от които се нуждае.
Заради това се наложило близките му да наемат хеликоптер срещу сумата от 40 хиляди лева, за да го транспортират до „Пирогов“.

Там той е претърпял нужната интервенция от екип, ръководен от проф. д-р Диян Енчев, който е светило в ортопедичната травматология. 
Операцията продължила цели седем часа. През следващите седмици на Вълев му предстоят още няколко тежки интервенции.
При все, че той самият е оптимист, че отново ще може да се изправи на крака, медиците не са толкова сигурни, че ще успее да се възстанови напълно.

Те прогнозират, че лечението му може да се проточи с години. Най-важното за момента е са не получи инфекция и да се стигне до венозни сплетения в таза със застрашаващо живота кръвотечение. Има голям риск от нараняване на уретрата и пикочния му мехур. 

Твърди се, че травмите му са подобни на тези на Митьо Очите, които получи в резултат на стрелбата с мутрите на Божо Кравата в Слънчев бряг.
Престоят му в „Пирогов“ ще е поне два месеца, а след това лечението му ще продължи в специализирана клиника в Истанбул. 

Лечението му няма да е никак евтино. Според първоначалните сметки, то ще възлезе на стойност надхвърляща 100 хиляди евро, но няма гаранция, че ще се изправи отново на крака и ще може да ходи без инвалидна количка и бастун.

Припомняме, че това е вторият жесток работен инцидент с Динко Вълев в рамките на тази година. Припомняме, че през пролетта базата му за вторични суровини бе обхваната от огромен пожар. По-късно стана ясно, че огнената стихия е причинена от лоша трудова дисциплина и неправилно боравене с машините от страна на работниците му, които са предимно от ромски произход.
Източник: Уикенд 

Транспортираха с частен хеликоптер Динко Вълев до София