Шуробаджанащината завладя и парламентарната група на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“. От години насам мерна единица за връзкарщина са сътрудниците на народните представители.

Те трябва да им помагат в законотворчеството, но с пропуска до парламента си осигуряват куп благини и най-вече ценна информация от кухнята на политиката. Така лъсна, че младата и засукана Роза Божинова е един от тримата сътрудници на Владислав Панев в парламента.

 

Депутатът е заместник-шеф на групата на ПП-ДБ и представител на „Зелената партия“, с която напоследък е в обтегнати отношения, пише „Филтър”.

Помощничката му Роза Божинова е записана като специалист по дигитален маркетинг. Според информаторите Роза е момичето, което се грижи за ретранслирането на ПП-ДБ опорките в социалните мрежи.

Младата дама не е случайна. Тя е от Бургас и е певица. Има си и група и ходи на участия. Участник в риалити форматите „Мюзик Айдъл“ и „X фактор“. Но най-много е известна с това, че е дъщеря на Даниела Божинова. Последната е депутат от „Зелено движение“ също като Панев и дори отскоро е зам.-председател на партията заедно с Тома Белев.

Владислав Панев и Даниела Божинова са приятели и съпартийци от много години, разказват запознати с кухнята на Народното събрание. По тази причина не ги учудва, че детето на Божинова е сътрудник на Панев. Мама Даниела е сред имотните депутати на ПП-ДБ. Съпругът ѝ има строителна компания в Бургас, но детенцето им  избрало да се развива в София и съвсем резонно да се шмугне в голямата политика чрез съпартийците ѝ.

Назначаването на деца, племенници, съдружници и лични адвокати като сътрудници на депутатите е стара практика, на която пишман политиците от ПП-ДБ доста бързо се открехнаха.

Източник: narod.bg, crimesbg.com