Всеизвестен факт е, че на 3 юни бившата плеймейтка Светлана Гущерова стана жертва на брутална агресия от страна на бореца и бронзов медалист от олимпиадата в Пекин – Кирил Терзиев.

Титулуваният 40-годишен спортист удари и оскуба красавицата, в резултат на което тя остана без два от предните си зъби и кичур коса. На всичкото отгоре случката се разиграла пред очите на децата й и причинила огромен шок на дъщеря й Анелия.

 

Според твърденията на Терзиев, Гущерова тръгнала да го плюе и в засилката си ударила резците в прозореца на автомобила. Освен това се кълне, че съпругът й Християн му е голям длъжник, а отказва да погаси борчовете си. Разбира се версията на пострадалата Гущерова е коренно различна.

След случката все още цялото й семейство е в силен шок, а Ани е най-зле. Страхува се да излезе навън, стресирана е и когато слизат от колата. Всеки път я моли да не ходят никъде, а вечер отказва да заспи на тъмно, което преди не се е случвало. У дома им постоянно проверява дали е заключена входната врата. В този ред на мисли Светлана планира да я води да й леят куршум, както и на психолог.

 

С нея в автомобила били и синовете й Доби и Криси, но тъй като са по-малки засега при тях не се наблюдава този проблем след неприятната случка. Съпругът й Християн пък се чувства много виновен, тъй като за пръв път, откакто са заедно, остава без охрана и Киро я нападнал точно в този момент.

 

Във въпросния ден охранителят отишъл до аптеката, намираща се в самата кооперация. Християн пък слязъл да отвори гаража, за да вкара колата, и тогава се появил Терзиев. Гущерова дори за миг не си представяла, че пред жилището им, при това посред бял ден и в присъствието на три деца може да се случи подобно нещо. Според думите й дори мутрите навремето не си позволявали да посягат на деца и пред деца. 

 

Светлана определя Терзиев като „нагъл“ заради твърдението му, че сама си е избила зъбите при опит да го наплюе. Той дори се заканвал: „Тая твоята дебела свиня ще я унищожа, ще я заколя!“. Тя пък му отвърнала, че трябва да му е благодарен дори за колата, която кара, наричайки го „смешко“. Очевидно коментарът й е разгневил отсрещната страна и Терзиев се пресегнал през отворения прозорец на автомобила си, хванал я за косата и й ударил главата в стъклото, от което изхвърчали предните й два горни зъба. Впоследствие си извадила медицинско, доказващо, че е с лека телесна повреда. Отскубнал й и кичур коса.

 

И досега Гущерова се чуди защо от 4-то РПУ не задържали Терзиев за 24 часа, при положение, че нападнал майка пред очите на трите й отрочета, а освен това се заканил да убие и мъжа й. Пуснали го единствено срещу подписка. Познава го от 2010 г., а Терзиев и Гущеров се знаят от сватбата им. По време на пандемията двамата много се сближили, тъй като Кирил постоянно се бутал около Гущеров – тогава нямал тези финансови възможности, с които претендира сега. Светлана твърди, че именно благодарение на Християн, Терзиев започнал да носи маркови дрехи и да кара хубави коли. Дори му подарявали без повод нови модели таблети и телефони на децата му, а той се молел да му дадат да им измие колата и в крайна сметка ето какво получили като отплата.

 

Категорична е, че Терзиев лъже, че съпругът й му дължи крупна сума пари и настоява да докаже твърденията си като покаже документи. Те обаче разполагали с документи, от които било видно, че Гущеров му е давал пари и вече са ги публикували в социалните мрежи.

А и хипотетично, ако съпругът й му дължи пари, защо големият борец посяга на жена с три деца.

 

Проблемите датират от края на миналата година, когато Кирил направил измами с техен бус и започнал да злослови срещу Християн. Държал се като обсебен от семейството им и винаги е завиждал на Гущеров, че имал много и е интелигентен мъж. Искал постоянно да е в компанията му, но и изпитвал омраза, която недоумява откъде идвала. Предполага, че е заради финансовите възможности на съпруга й, както и от това, че за разлика от него, Християн е прекрасен човек, за когото не може да каже и една лоша дума.

 

И твърдението, че Терзиев е уредил детегледачката за децата им, е лъжа според Светлана. С нея ги свързала нейна приятелка, а детегледачката им е украинка и е с тях и до днес. Преди време Кирил ги помолил да помогнат на майка и дъщеря от Петрич, които нямало къде да живеят и какво да ядат. Заради него започнали да чистят жилището им и входа на кооперацията, в която живеели. Гущерова ги уредила да чистят и у нейна приятелка, но след известно време тя ги изгонила заради нагло поведение. Въпреки това майката продължила да чисти у Гущерови, а дъщерята им помагала за децата. Накрая и те ги изгонили, тъй като се скарали с Киро, защото майка и дъщеря клюкарствали за тях, информирайки го къде ходят.

 

Категорична е, че ще потърси съдебна отговорност на Терзиев за думите и действията му. Дори би се радвала да отидат на полиграф, за да стане очевидно, че е просто един лъжец. Очевидно не е очаквал, че този път ще дадат гласност на случката и ще се защитят, както и че ще изискат записите от камерите, от които е видно, че я удря. Ще си търсят правата в съда за насилието и неверните твърдения, че Гущеров му дължи пари. Предполага, че си е мислел, че пак ще му се размине, както било преди няколко месеца, когато ударил Гущеров в хотел „Маринела“ и дори му откраднал телефона. Имало и запис от камерите, но никакъв резултат…

 

След като семейството им започнало да страни от него, той често се обаждал по телефона на Гущеров и го заплашвал, че ще го убие и ще изпрати хора да го наръгат, нея пък щял да залее с киселина и да я изложи, да качи в интернет голи снимки от миналото й. Освен това заявявал, че има връзки в 4-то РПУ, бил приятел с директора и много добре знае къде ходят и какво правят, както и че всички документи срещу него се късат и не могат да му направят нищо.

Това се оказало истина, тъй като след като отишли да пуснат жалба, че я е ударил, както и за инцидента с Гущеров в хотела, откраднатият телефон, час по-късно им позвънил и цитирал дословно написаното от тях. И досега няма никакво развитие по жалбата им, което е озадачаващо. Ден след случката Гущерова ходила до Районното да подаде жалба, след което тръгнали да заберат децата и забелязала, че я следят. Когато спрели, момче с бяла риза, на което ще разкрие името скоро, гледало към тях. След като си оправило слънчевите очила, размахало предупредително пръст към тях, а по-късно й звъннали от скрит номер, за да й кажат, че ще продължат да я следят, докато не оттегли жалбата си.

Признава, че се страхува Терзиев да не изпълни заканата си да я залее с киселина и е категорична, че ако й се случи такова нещо, несъмнено поръчителят ще е той.

 

Твърди, че съпругът й не пие уиски, нито пък какъвто и да било твърд алкохол от години. Понякога изпива чаша-две вино, а през лятото предпочита узо. Освен това никога не е играл комар и не е взимал наркотици. Хазартът и дрогата са едни от най-големите му страхове. Настоява Терзиев да докаже, че Гущеров му дължи пари, както и да докаже доходите си. Предлага да отидат на детектор на лъжата и тримата, та да се види кой от тях казва истината.

 

Светлана обаче признава, че не се е надявала свекър й да звънне след нападението, тъй като е безскрупулен човек и им е заявил, че не го интересуват. Жена му Диана няма как да позволи той да прояви загриженост към семейството им, категорична е тя и допълва, че това е много тъжно, но за съжаление е самата истина.

 

Откакто са заедно с Християн, Добромир Гущеров не е дал и стотинка за внуците си. Според нея той е най-безсърдечният и лош човек и не знае кой дядо не би погледнал внуците си. Никой не му е искал пари, но пък толкова ли не може да им купи една близалка, сладолед или някаква дрешка на децата, недоумява тя. И продължава, че не си е мръднал пръста. За сметка на това пък гледа чуждото внуче, което не му е кръв. Настоящата му жена го е настроила против сина му според Светлана. Явно се страхува да не му се случи нещо и да остави всичко на Християн и тя да остане на улицата. Оказала се много хитра и алчна жена, която настроила баща срещу сина му и внуците му.

 

Според твърденията й, Добромир Гущеров е виждал само първото им дете – Ани, когато била бебе, а останалите три – не. Били в добри отношения, докато не станало ясно, че втората им рожба ще е момче. Според нея съпругата му Диана се е притеснила и контактите им секнали внезапно. Според Гущерова свекър й е умен човек, но не изключва с годините да е изглупял. Не може да разбере обаче що за човек трябва да си, че да не погледнеш внуците си.

Християн е категоричен, че щом баща му не иска да види внуците си, това е решението му, приема го, макар да му е мъчно.

 

От няколко месеца живеят в кооперация на бул. „България“, преди това били в голяма къща, но се оказало, че е построена върху турски гробища. Имало дни, в които синът им Добромир отказвал да се храни, спъвал се, падал, бил много блед, постоянно линеел, твърдял, че някакъв чичко го гледа много лошо и искал да му каже да се маха. Дъщеря им Ани пък разказвала, че докато си играели с брат й, той се разплаквал без видима причина. Един ден синът им ги попитал дали чуват музиката от пиано, на което чичкото свирел. Друг път пък погледнал една от картините и казал, че чичкото живеел там, но е паднал отвисоко и е станал звездичка.

 

Обиколили храмове, църкви, врачки, гледачки, извикали дори ходжа в дома си, който им обяснил, че къщата е построена върху стари турски гробища, а преди това е била сграда за войници. Мъж бил бутнат от последния етаж, паднал и издъхнал на място, затова душата му останала в къщата. Макар да направили всичко, което ги посъветвал ходжата, Доби не спирал да се държи странно и да не се чувства добре на това място. Затова двамата с Християн решили да продадат имота. След като всичко се случило набързо, се пренесли в кооперацията. Брокерката от месеци не престава да им търси голяма къща, в която да живеят, докато стане готова фамилната им резиденция.

 

Не са се отказали да емигрират, но ще го направят, след като голямата им дъщеря Анелия завърши 7 клас. Засега няма да напускат страната, тъй като са записали Ани на детска градина и училище, което е платено. Но категорично ще емигрират, тъй като иска най-доброто образование за децата си – да учат в Швейцария или Виена.

 

В заключение Светлана посочва, че не е пъзла, и ако се срещнат отново с Кирил Терзиев ще го попита кой е той, какъв е и ще му каже в очите, че е долен и нагъл човек.

Източник: Уикенд