Спасителната операция за освобождаване на скандалния аферист Тони Иванов, известен с прякора Парфюма, от екстрадиране в България се оказа доста скъпо. Макар да бе изискана сумата от 25 000, половината от нея така и не бе заплатена.

 

Арестът на Парфюма беше извършен на 25 март в испанския курорт Марбея, след като българските власти го преследваха с европейска заповед за арест. Въпреки това, месец по-късно съдът в Мадрид неочаквано не призна заповедта и освободи Парфюма. Парите за неговото освобождаване трябваше да бъдат осигурени от неговата любовница Ивана Данчева-Хюнгербюлер. Тя обаче успяла да измами испанската адвокатка на арестувания българин, като платила едва половината от договорената сума.

 

Тони Парфюма се крие в Мадрид в апартамента на любовницата си

Тони Парфюма, беше обявен за международно издирване поради обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се със сделки за влияние с цел компрометиране и отстраняване на високопоставени магистрати и полицейски служители. В състава на тази групировка влизаха и други известни фигури от престъпния свят, като например Красимир Каменов – Къро, който бе убит наскоро в Южна Африка. Групата събираше компромат и оперираше чрез шантажи и изнудвания.

 

Парфюма, който сам се хвали, че е много близък до финансовия министър Асен Василев и „Продължаваме промяната“, духна бързо в Испания след повдигане на обвиненията. Разноските по бягството и престоя му в Марбея били осигурени от любовницата му Ивана Денчева – Хюнгербюлер, живееща в Австрия. Доста по-възрастната от него българка е омъжена за остарелия и болен швейцарски милионер Петер Хюнгербюлер и финансирала операцията с пари на мъжа си. Твърди се, че в Марбея Парфюма най-вероятно се е скрил в имение на друга своя приятелка - Любена Павлова, бившата жена на издирвания Пепи Еврото.

 

След ареста Ивана първоначално ангажирала за спасението на Тони Парфюма български адвокат, живеещ и работещ в Испания. Той трябвало да действа заедно с адвокатката Галя Гълъбова, с която Парфюма по-рано също имал връзка.

 

Само че двамата не свършили никаква работа. Няколко преди делото Ивана наела

чрез своя приятелка адвокатката от Испания Силвия Морено, специалист по наказателно право. Юристката отишла при подсъдимия в затвора в Мадрид и го намерила напълно отчаян в килията. Арестантът й доверил, че се страхува от екстрадиране в България, за да не го очистят.

Силвия Морено го информирала, че спасението му от екстрадиране ще струва общо 25 000 евро – половината в аванс, останалите след решението на съда. Подписан бил договор и Ивана чинно платила първия транш.

 

В крайна сметка испанката се оказала много печен юрист. Твърди се, че вероятно е имала добър познат в тричленния съдебен състав, който се занимавал с делото. Заседанието продължило около час, след което Тони Парфюма бил освободен. В мотивите пише, че „България не е предвидила ефективна съдебна защита и съдебен контрол за целите на наказателно преследване” на издирвани в чужбина лица като този.

 

Спасила вече любовника си, Ивана Денчева – Хюнгербюпер се скрила и отказала да плати останалите 12 500 евро на испанската адвокатка. На приятелката си, която направила връзката с юристката Морено, подарила за благодарност портмоне, китайска имитация на „Шанел“, което струва 10-ина евро на пазара в Мадрид.

 

Аверите на Тони Парфюма у нас прогнозират, че ортакът им дълго време още ще се крие под крилото на любовницата си, докато облаците над главата му се разсеят. На първо време вероятно щял да живее в апартамента на Ивана в Мадрид, който бил купен от мъжа й за по-големия им син. Сега Парфюма щял да дели жилището с него и любовницата Ивана. Според техни общи познати, двамата с госпожата чакали с нетърпение смъртта на болния и пенсиониран съпруг Петер Хюнгербюлер, за да наследи жена му цялото състояние и да харчат на воля. Злите езици твърдят, че Ивана редовно сипвала захар в кафето му, въпреки че милионерът имал диабет и това било силно противопоказано.

Тя и сега имала достъп до част от парите му, но искала да прибере всичко. Близките й били възмутени и от факта, че сестрата на Ивана имала нужда от скъпа медицинска помощ заради тежък алкохолизъм. Но вместо това похотливата нашенка пилее парите по млади лъвчета, тъй като Тони Парфюма далеч не бил първият й случай.

 

Тони Иванов – Парфюма е сочен като изключително близък на финансовия министър Асен Василев, покрай когото се представял и като активист на „Промяната“. Близостта им била от такова естество, че Парфюма посещавал Василев след полунощ в апартамента му.

 

Твърди се, че притежава компромати за видни политически фигури и магистрати, с които ги изнудвал заедно с останалите от престъпната група. В „колекцията“ му присъствали дори и бивши и настоящи депутати от ПП, записани в дискредитираща компания. Освен това имал богат набор от любовници, сред които и Любена Павлова – напъдената бивша съпруга на Пепи Еврото. От нея също смъкнал доста пари, преди да се премести при Ивана, гласи още мълвата сред аверите му.

Източник: Уикенд