39-годишен мотоциклетист е издъхнал, а майка и детето й са ранени в тежка катастрофа, случила се в Монтана.

Според неофициалната информация автомобилът, причинил катастрофата е управляван от брата на евродепутата Елена Йончева – Иван Йончев.

Инцидентът се е случил около 20 ч. на 22 август на изхода на Монтана при кръстовище с път II-81.
54-годишният водач на автомобил от София правил маневра и на ляв завой отнел предимството на движещия се от Монтана към Лом мотоциклетист. Моторът пък е управляван от 39-годишен неправоспособен водач от Козлодуй, отбелязва на сайта си ОДМВР-Монтана.

Мотоциклетистът е издъхнал на място. В резултат на тежкия удар 27-годишна жена от с. Винище и 9-годишният й син, които са пътували на задната седалка в автомобила, са ранени. Те са били приети в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“. Жената е с опасност за живота. Детето пък е с комоцио, но животът му е извън опасност.

Шофьорът на автомобила е тестван за алкохол и наркотици и двете проби са отрицателни. 
Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост в резултат на нарушаване на правилата за движение по пътищата.
Говорителят на Окръжната прокуратура в Монтана – Лилия Илиева разкри, че предстои да бъде изяснено кой е нарушил правилата за движение и заради това са назначени автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

От Обективно.бг са потърсили Иван Йончев за коментар, но мъжът, вдигнал телефона се представил за друг и попитал какво да му предаде. 
След като научил, че става въпрос за трагичния инцидент, заявил, че познава участниците в катастрофата и всички са добре. 

Мъжът дори упрекнал медиите, че винаги се търси сензацията и затворил телефона, преди да стане ясно дали информацията, че е бил с отнета книжка преди няколко години е вярна. От МВР отказват коментар по случая заради образуваното досъдебно производство.
Източник: obektivno.bg

Тежка катастрофа с участието на брата на Елена Йончева, има и жертва