Тенорът няма възраст, тенорът е вечният любовник, твърдят меломаните.

 

Неслучайно той е обожавана фигура и в операта, и в оперетата. На 19 май един от най-популярните тенори и режисьори на България – Марио Николов, навърши 60. В отлична физическа и певческа форма е, затова не си крие възрастта. Освен на сцената, вече е познат и като водещ на предаването „Вечната музика“ по БНТ.

 

Тенорът Марио Николов на 60: Цял живот се образовам

Излиза на сцената на Музикалния театър, без да е завършил Консерваторията и твърди, че там е имал възможността да натрупа опит. Именно в Музикалния театър изиграва най-хубавите си роли в класическите оперети. За целта обаче трябвало да се дообразова и заминал за Виена при голямата наша певица Маргарита Лилова.

 

Допълва обаче, че цял живот се самообразова – завършил режисура, а след това и журналистика. Дъщеря му – цигуларката Киара Николова пък израснала зад кулисите на оперетния театър. Не крие, че предаването „Вечната музика“, на което е водещ му е помогнало за разширяване на мирогледа му.

 

Най-голямата болка в живота му, е загубата на брат му, който си отишъл от този свят преди година заради сърдечна недостатъчност на 69 години. Категоричен е, че тази болка не се лекува.

 

Що се отнася до най-голямото щастие в живота му, разбира се посочва дъщеря си Киара, която се развива много добре като музикант. Споделя, че годишнините му тази година, са 2 – личната му 60-та годишнина и 40 години творческа дейност.

Първата годишнина отбелязал с приятелите си на 19 май в „Сити Марк арт център“ под надслов „Господин Маркиз честит рожден ден“. И допълва, че Маркиз го наричат приятелите му от Пазарджик и това му останало като нарицателно.

 

Има планове и за творческата си годишнина, която е през есента. Единственото, което не му достига, е времето, за да осъществи изцяло идеите си. Той обаче е оптимист и не се оплаква.

Източник: Уикенд