Неотдавна бе „открит“ супер луксозен апартамент на 4-тия етаж в болница "Лозенец", който беше недостъпен за персонала. В продължение на години са се носили слухове, че д-р Любомир Спасов, бившият и несменяем директор на болницата, притежава лична „резиденция“, но никой от служителите не я е виждал или влизал в нея, според запознат.

Тайният лукс в болница „Лозенец” обслужвал Вальо Златев и Боби Дионисиев?

През 2021 година обаче, след повече от две десетилетия ръководство на болницата, д-р Спасов беше изненадващо уволнен. Излязоха разкрития, че е извършвал незаконни трансплантации на бъбреци от живи донори и че високопоставен държавен служител е наредил преподреждането на списъка с хора, които очаквали трансплантация на органи. Също така имаше и обвинения за злоупотреба със средствата от здравната каса.

След отстраняването на д-р Спасов стана ясно, че апартаментът му в болницата на правителството не беше просто някаква стая за отдих, а истински почивен дом, пипнат до последния детайл. Хората, които са стъпили в него, биват шокирани от невероятния лукс.

За обуславянето на тази специална зона за отдих са изхарчени средства, достатъчни за пълен ремонт отделение в болницата. Това става в страна, където хората събират капачки, за да си купят кувьози и линейки, а пациентите в повечето болници сами си носят памперси, влажни кърпички, дори и храна. Такива действия може да си позволи само директор, който е сигурен, че е над закона и може дори да присвои цялата болница в удобен момент.

Асансьорът, водещ до „тайната квартира“ на 4-тия етаж, е ограничен за персонала. Всъщност те могат да го използват само до 3-тия етаж. Любопитното е, че в него наистина няма бутон за 4-тия етаж, където се намира "конспиративният апартамент" с площ от минимум половин декар (колкото са дворовете на не малко къщи по селата). Високопоставеният доктор използвал специален чип, за да бъде закаран от асансьора до 4-тия етаж.

Ще бъде необходим скъп ремонт, за да се промени сегашното положение и конфигурация, споделят специалисти.

Източник: narod.bg