Оказа се, че в дъното на побоя, нанесен над бившата плеймейтка Светлана Гущерова, стои колосален дълг на съпруга й Християн Гущеров в размер на 1 млн. лв. към бившия шампион по борба и настоящ нелегален лихвар Кирил Терзиев. Припомняме, че Терзиев смени физиономията на Светлана пред очите на децата й в началото на седмицата.

 

За бруталния екшън с 40-годишния Кирил Терзиев се ожали самата Светлана Гущерова, според чиито твърдения, някогашният шампион по борба й е счупил предните зъби с юмручен удар, който й нанесъл през прозореца на автомобила й.

 

„Всичко се случи в неделя вечерта. Със съпруга ми се прибирахме в кооперацията на булевард „България", в която живеем. Християн слезе от колата, за да отиде до гаража да отвори и да можем да паркираме. В автомобила бяха и децата ми. Докато го чакахме – от страничен черен път, който не води никъде, се зададе една наша стара кола. Познах веднага шофьора – Кирил Терзиев, от когото вече една година получавахме заплахи по телефона. Той няма какво да прави пред нашата кооперация и гараж. Когато изравних колата с неговата и спуснах стъклото на предния прозорец и го попитах какво прави тук? Бях много уплашена и изненадана – на задната седалка бяха трите ми деца. И той ми каза: „Следя те да видя дали си тук!?”, разказа Гущерова.

По думите й, преди да я удари с юмрук в лицето и да избие предните й зъби, Кирил Терзиев отправил порой от обиди и заплахи към съпруга й Християн.

 

„Той ми каза: „Къде е тази твоята дебела свиня? Ще го наръгам! Ще го заколя! Ще ви убия! Ще ви съсипя! Мърши гнусни". И това се случва пред трите ми деца, които са стресирани след тази случка... Освен избитите зъби, имам и откъснат кичур коса. Той трябваше най-малкото да бъде задържан за 24 часа. Предполагам, че полицията е направила необходимото, за да се сдобие със записите от района, на които се вижда как той ме удря. След като дадох гласност на случая, Терзиев ми се обади по телефона и ми каза:

„Приятел съм с шефа на 4-то РПУ и всичко, което пишеш, ще бъде скъсано на парчета! Труп си”, разказва Светлана Гущерова, която си е извадила медицинско свидетелство и се заканва да вкара в затвора агресора Кирил Терзиев.

 

От своя страна, 40-годишният олимпийски медалист по борба категорично отрича да е докосвал с пръст Светлана Гущерова и твърди, че тя сама е инсценирала историята с побоя, тъй като нейният съпруг Християн му дължи огромна сума пари и даже го заплашвал с мутри.

„Всичко е инсценировка, за да трупа слава. Само това й остана - мъжът и е алкохолик, а тя има психически нестабилно поведение.

 

Преди време ми беше жал за Християн, предоверих му се, защото някога ми беше приятел. Години наред са на хранилка при мен. Моят бизнес е легален – занимавам се със застраховане и имам охранителна фирма. Те обаче не могат да се похвалят дори с един трудов ден в живота

си. Дълго време от добро сърце му давах пари, които изкарвам с къртовски труд. И накрая Гущерова ще ме псува по улиците. Става дума за много пари. Те карат моите коли, осигурих им и детегледачка, защото ми стана жал за четирите им деца. Християн Гущеров от милионер стигна до просешка тояга.

 

Християн е зависим от хазарта и алкохола разпродаде имоти за милиони, собственият му баща Добромир Гущеров се отрече от него. Иска баснословни суми назаем от приятели, за да води Светлана по курорти. Тя живее за инстаграм и за да поддържа пред обществото някакво реноме на богата жена. Истината обаче е съвсем друга”, твърди Кирил Терзиев.

 

Запознат в детайли с ескалацията на напрежение между Християн Гущеров и медалиста от олимпиадата в Пекин в свободен стил борба през 2008 г., потвърждава, че разривът между двамата е свързан с огромна сума пари, взети на лихва от милионерския наследник още през есента на 2022 г.

 

Според думите му Християн Гущеров взел 1 милион лева назаем от лихвари от обкръжението на Кубрат Пулев с посредничеството на Кирил Терзиев, който към онзи момент осигурявал охраната на милионерския син. Парите били отпуснати с месечна лихва, фиксирана на 5% върху сумата, като допреди няколко месеца Християн съумявал някак си да плаща ежемесечно лихвата от по 50 000 лева, но не и да погасява главницата към дълга си.

 

„Освен към Кирил Терзиев, Християн натрупа дългове към още няколко нелегални лихвари и за последните 2-3 години разпродаде имущество за над 20 милиона лева – раздели се с трите къщи, оставени от баща му Добромир в „Драгалевци“, в центъра на София и в „Бояна“, както и с къщата на татко си в австрийския град Кицбюел, но и след тяхната продажба дължи още много милиони левове. Християн вече не може да разчита на подкрепата на баща си, който се прибра в България преди около месец, за да спасява остатъка от богатството си и за да анулира множество имотни сделки с фалшиви документи сключени от пристрастения към хазарта негов син“, разказва запознат с тоталното пропадане на Гущеров-младши.

 

Според думите му последният дълг, който неговият баща Добромир оправил, бил за над 2 милиона лева, като претенции към парите имала криминална организация за силово събиране

на вземания, оглавявана от Валентин Янев – Вальо Бореца. Мълви се, че Гущеров-старши склонил да плати огромния борч на Християн, след като Вальо Бореца отвлякъл длъжника и

силово и против волята му го държал завързан на стол в къщата си в Горубляне часове наред. Валентин Янев пуснал Християн да си ходи едва след като разговарял по телефона с бащата Добромир, който поел ангажимент да върне парите.

 

За целта 61-годишният Добромир Гущеров продал спа хотела си в Силистра „Данубе“ на местния бизнесмен Крум Крумов. Сделката е изповядана на 16 май, а цената, срещу която някогашният застраховател Добромир Гущеров се разделя с хотела си, е 5,7 милиона лева. Само преди 2 години Гущеров-старши искаше двойно повече за изискания хотел „Данубе“ - 10 милиона лева, припомнят имотни брокери.

 

„Именно продажбата на хотел „Данубе“ стои в дъното на побоя над Светлана Гущерова. Лихварят Кирил Терзиев си правеше сметката да сложи ръка върху този имот и преди няколко месеца се беше договорил с Християн да му прехвърли хотела с помощта на фалшиво пълномощно и подпис на баща му“, разказва запознат.

 

Според думите му Християн, съпругата му Светлана и четирите им деца до броени дни ще напуснат България и ще се установят да живеят за постоянно в чужбина, тъй като семейството е постоянно тормозено не само от Кирил Терзиев, но и от други нелегални лихвари, имащи претенции за милиони левове към тях.

Източник: Уикенд, crimesbg.com