Компетентните органи избягват открито да говорят по този въпрос, но става все по-очевидно, че става въпрос за „изглаждане на отношения“ между сутеньор и жрица.

Разбира се това по никакъв начин не оправдава насилието, но измества фокуса от мантрата за "домашно насилие".

Вместо да създават спорни понятия като "интимна връзка" и да определят нейния период в дни, да се опитват да регулират законодателно проституцията. Това може би ще е по-полезно и смислено и може да помогне на хора в ситуацията на Дебора.

Обществото има право на пълната информация относно случая.

Кой и защо е разпространил идеята за "400 шева", когато няма доказателства за това, дори и в документите...

Защо не се говори и каква е ролята на другия мъж, който си тръгнал от дома на момичето непосредствено преди инцидента...

Вторият баща къде е бил по това време и защо не се е върнал от работа...

Колко мъже са посещавали дома на Дебора... Този дом личен или обществен е бил...

Има ли извършен тест за наркотици на Дебора и какъв е резултатът...

Началните показания на момичето пред органите на реда имат значителни несъответствия. Това маловажно ли е? Кой тиражира лъжи и как са манипулирани емоциите на българите, които се включиха в многобройните протести?

Обществото иска единствено истината.

Дали е нормално, например, математик да губи работата си заради обидни коментари за Дебора?

И това се е случило в личния му профил във Facebook.

Дали Дебора е поставена над свободата на изразяване по Конституцията? Или има официални ограничения върху свободата на словото? В светица ли се превърна?

Тото, Тити, Марков от БАН... кой ще бъде следващият? Най-важното, разбира се, е те да са православни бели и хетеросексуални мъже...

Още по-позорно е, че Българската академия на науките играе ролята на изпълнител. Интелигенцията първа стана жертва на неолибералния агресивен MeToo модел в български контекст.

Източник: pik.bg