За един същи битов отпадък са плащали както кърджалийци, така и софиянци. Схемата е работила от години, разкриват пред агенция „Пик“ отлично запознати със схемата в града, който по времето на Хасан Азис бе даден на бизнесимперията на Румен Гайтански - Вълка.

Камиони на Вълка са идвали по три пъти в седмица до депото за отпадъци край Вишеград. Те са товарили от сметището, след което отпадъците заминавали за депото край София. Така един и същ тонаж е бил фактуриран по два пъти.

„От години се работеше така. По два огромни камиона идваха в понеделник, сряда и петък на Регионалното депо и товареха отпадък за столицата. Веднъж извозваните боклуци са плащани в Кърджали, втори път в столицата“, разкриват запознати.

Припомняме, че сметоизвозването в областния град от години се извършва от фирма на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка. Негова компания пък оперира и в няколко квартала в София.

 

От три месеца схемата е преустановена.

Малко преди края на последния си мандат като кмет Хасан Азис подписа нов петгодишен договор с дружество на Гайтански за боклука на Кърджали.

Източник: rodopi24.blogspot.com