Цветанов е хвърлил око на апетитен парцел с площ близо 30 дка, намиращ се на брега на морето на първия ръкав на полуострова, Касандра. Според запознати, пътищарят вече е оставил капаро и съвсем скоро предстояло той да стане горд собственик на имот за цели 6 млн. лв. Локацията е една от най-скъпите на първия ръкав на Халкидики, като се намира в близост до луксозния хотелски комплекс „Мираджио“.

 

Запознати твърдят още, че Цветан Цветанов отдавна имал амбиции да построи хотел, именно в тази част на Гърция, като очакваната инвестиция може да доближи цели 30 млн. лв.

 

Докато чакал сделката баровецът от село Гинци запълвал времето си с шеги и закачки с приятели в култовия бийч-бар „Мамалука“, където от години през лятото се събират едни от най-богатите българи.

Нека припомним, че името на Цветанов бе забъркано покрай скандала със седемнайсетте жертви край Своге, както и покрай политическото му спонсорство на Мая Манолова преди години. Самият той беше поставен в листите на Манолова, но така и не успя да издрапа до парламента.

 

Цветан Цветанов стана известен още и покрай драмите му с братя Галеви, когато той яде бой от тях, тъй като те искаха да приберат 50% от фирмата му. През 2018 г. пък, жандармеристи и следователи влязоха в офисите на фирма „Мегаинвест холд“, а след конфликта си с Галеви Цветанов дори лежа дълго време в кома във ВМА – София с опасност за живота. Тогава той не подаде оплакване срещу Галеви, за да не бъде убит, твърдят медии.

 

„Искаха да им се прехвърлят 50% от фирмата. Така и не се разбра кой от армията на Галеви искаше това. Всичко се знаеше, но никой не искаше да си помръдне пръста – нито от полицията, нито от следствието. Всички имат семейства и всички ги беше страх”, коментираха тогава граждани на Дупница.

 

„Цветан Цветанов е един от най-богатите хора в държавата. Има и яхта”, пък го похвали навремето екскметът на Дупница Пламен Соколов.

Нека припомним, че Цветанов бе негов спонсор в предизборната кампания на 2015 г., когато Соколов и счетоводителката на Цветанов Вили Зашева влязоха в Общинския съвет. Пламен Соколов излезе на нож с местната кметска управа заради Цветанов, на когото кметът от ГЕРБ Методи Чимев отказа да осребри фактури за около половин милион лева за некачествено асфалтиране. В тази връзка Цветанов заведе дело срещу местната управа, от което обаче нищо не произлезе.

 

„Мегаинвест холд” всъщност е новото име на “Пътно поддържане”-Дупница. През 2013 г., когато бе извършван ремонтът на пътя през Искърското дефиле, компанията участва с 40% в консорциума изпълнител „Трейс” – Своге.
Ремонтът на главния път Мездра-Елисейна-Своге-Нови Искър беше част от програмата „Транзитни пътища V”. За изпълнител тогава бе избрано обединението „Трейс Своге” с участници „Трейс груп холд” и „Мегаинвест холд”.
Трасето бе с дължина 82 км., а първоначално срокът за изпълнение беше 24 месеца. Впоследствие той бе увеличен на 47 месеца. Консорциумът прибра за поразиите си над 23 млн. евро без ДДС, пари, част от които днес явно отиват за новата задгранична инвестиция на пътищаря Цецо. В крайна сметка пътят бе приет без забележки от 20-членна приемателна комисия още през 2016 г., но по-късно обаче появилите се дефекти, които е трябвало да бъдат отстранени, така и не бяха коригирани.

 

През 2013 г. пък, когато е започвал ремонтът, Цветан Цветанов е бил кандидат за депутат от ДПС в област Монтана. Резултатът му обаче е бил изключително слаб. „При 17 загинали вече не се интересуваме Цветан Цветанов коя листа е водил. Искаме да знаем защо държавните институции са приели и издали Акт 16 на този видимо некачествен участък, с неотговарящ на изискванията асфалт и бутафорна мантинела.

 

Защо държавните институции с години не могат да накарат фирмата изпълнител да си оправи батаците? Истина ли е, че фирмите са си купили спокойствието? На такива участъци се строи зид, а не калпава мантинела. Кой е правил проекта? Геодезисти участвали ли са? Кой ще потърси отговорност за калпав проект? Кой е поръчал проекта? Кой го е платил? Кой го е изпълнил криво-ляво? Защо е приет с 2 г. закъснение? И защо струпват вината върху главата на шофьора, като съобщават, че се е движил с 53 км в час, при ограничение 40 км/ч, сякаш се е движил с 530 км/ч?“. Тези и други въпроси зададоха навремето редица граждани, като обаче и до днес всички те остават без отговор.

 

Справка в Търговския регистър сочи, че управител на „Мегаинвест холд” е именно Цветан Цветанов. Фирмата е специализирана в изграждане на самолетни писти и пътища. Регистрирана е с капитал 392 110 лв.

 

През септември 2022 г. пък, същият Цветанов печели и държавна поръчка за поддръжка на магистрала „Струма“. Тогава „Мегаинвест холд“ е избрана с преднина пред „Автомагистрали“. Освен „Мегаинвест холд“, Цветан Славейков Цветанов притежава и регистрираната в Пловдив „Пътно поддържане“.

Източник: mediamall.info