Съществува теория, че ако стотиците светилища в страната се свържат, ще се получи нещо много интересно. Засега е неизвестно какво точно ще се покаже, а и картата на светилищата още не е пълна, тъй като постоянно излизат нови и нови свещени места. Районите около Белоградчик и р. Арда, са безспорно доказателство за това, като наред с тях има и много свети места по цялата страна.

 

Изследователят на Белоградчишките скали Кирил Кирилов например казва, че досега на скалите са разкрити по-малко от половината от местата, където древните са правили своите ритуали, където са се лекували и чели по звездите. И ако високо енергийните места на планетата са над 80 000, както се твърди, то една голяма част от тези места са разпръснати в България.

 

Върху нашата „земя като една човешка длан” се намира третият най-мощен енергиен център на света, казва варненската ясновидка Гергана Герасимова. Тя нарича района на Белоградчик „Малката Шамбала”, или онова мистично място, което прилича на района със същото име в Хималаите и което пази същите тайни като тези около най-мистичния хималайски връх Кайлас.

 

Стотиците български светилища все още крият огромни загадки

В центъра на невидимия комплекс край Белоградчик се намира енергиен генератор, който е единствената защита на Малката Шамбала – онова духовно пространство на безкрайни знания и умения, до които хората още не могат да се докоснат. Защото не са готови за това.

Над Малката Шамбала се намира космически транспортен център, който не функционира от 10 000 години, но съхранява различни летателни кораби. Варненската ясновидка твърди, че точно защото енергийният център не функционира, е възможен достъпът до Белоградчишките скали. В Малката Шамбала се намират и хора в състояние на сомати, при което жизнените функции са нещо като замразено състояние и могат да се възстановят при определени условия.

 

Три са най-силните енергийни центрове на Земята. Единият е Тибет, другият е в Чили и Перу, а третият е България, настоява Гергана Герасимова.

У нас има гъста мрежа от енергийни центрове, за които все още официалната наука не се е произнесла. Изключително силни са районите около Витоша, Варна, Перперек, Татул, Белинташ, Бегликташ, Рилските езера, Рупите, Магурата, Странджа.

Перперек представлява каменен град, изграден от първите траки още преди 13 000 години. Населяван е от потомците им и е просъществувал до II-III век от н.е. като средище на висшата аристокрация и в него са се провеждали всички висши съвети.

 

Татул е светилище, изградено по законите на свещената геометрия, която в чист вид може да се наблюдава в храмовете на Древен Египет. Светилището Белинташ се смята от някои за най-древното, открито на континента.

Александър Велики идвал тук да се съветва и за благодарност оставил голяма част от съкровищата, с които пътувал. Те и сега се намират в местността, поставени в специална каменна стая, изградена за целта. Намира се на 7-8 метра под земята, гласи легендата. Звездната карта, направена на Белинташ, е пресъздавала планетите от времето преди повече от 10 хиляди години. А на Рупите в Петрич, дълбоко под земята има все още действаща кристална енергийна сфера, която излъчва високочестотни вълни от алфа спектъра и никак не е случайно, че Ванга избира мястото, за да живее тук. Част е от списъка на световното културно наследство. Но това е само елемент на огромен комплекс, строен по времето на хан Омуртаг с тайни от днешна гледна точка функции и предназначение.

 

Оказва се или поне така твърди част от научната общност, че комплексът от повече от 280 могили около Свещари не е хаотично  разпръснат. Докато разглежда карта на терена, първият директор на музея в Исперих Йордан Стефанов попада на интересна аналогия. Могилите са издигнати като огледално отражение на звездното небе и дори крият астрономическа информация, по-стара от вавилонската. Например земните насипи над некрополите образуват съзвездия като Малка мечка, Жираф, Колар, Касиопея, Гущер, Цефей и Дракон. Големината на могилите в тези „земни констелации“ изразява яркостта на звездите в небесните оригинали. При изследвания на проф. Никола Николов от Института по астрономия на БАН, който връща с компютърна програма звездите „по местата им” отпреди 2500 година преди Христа, излиза, че 250 могили, групирани в 19 некропола съставят общо 44 съзвездия.

 

Комплексът около Свещари е съвкупност от пирамиди, който издига Омуртаг с помощта на духовни учители, казва Гергана Герасимова. Тя е категорична, че както могилите край Свещари, така и в т.нар. гробници край Казанлък, не са строени за гробници и в тях няма погребения – факт, който се признава от все повече учени и за египетските пирамиди.

Подобни съоръжения са създадени като хранилища за кристали с форма на пирамиди, сфери и кълба с различни по дължина и дебелина лъчи. Могилите са изработени по времето на Омуртаг, защото тогава във Вселената е настъпил нов цикъл на взаимовръзки и галактиката, като част от Вселената е била участник в тези промени, които са налагали изграждането на такива центрове за проследяване движението на космическите тела.

 

Звездната карта, каквато представлява комплексът край Свещари, направена като макет на новото разположение на космическите тела след настъпването на новия цикъл на взаимовръзки във Вселената и следователно и в галактиката. Такава карта има проектирана огледално в противоположния край на галактиката, като в нея има очертания и на паралелните светове и взаимовръзки, казва Герасимова.

Източник: Уикенд