Двете най-значими длъжности, заемани от Стефан Софиянски, са кмет на София в продължение на десет години и служебен премиер.

 

Към днешна дата бившият градоначалник и премиер е ангажиран с големи проекти за алтернативна енергия, свързани с производството на зелен водород.

 

Стефан Софиянски: Нека Паметникът на съветската армия да си остане на мястото, за да ни напомня кого не бива да допускаме да ни „освобождава“

Софиянски е категоричен, че ако Паметникът на съветската армия е трябвало да бъде махнат, е щял да го направи лично, тъй като градоначалник имал тази възможност. Той е монумент, който да ни напомня „кого не бива да допускаме повече да ни освобождава“. Освен това монументът е издигнат в памет на хора, които са загинали. Дори и целта им да е била грешна, е факт, че са изгубили живота си и ние нямаме право да оскверняваме паметта им, категоричен е той.

 

В този ред на мисли според него паметникът трябва да остане, за да поддържа антикомунизма си във форма – някога се бил абонирал за Работническо дело, който бил изключително лоша комунистическа пропаганда. Четял го ежедневно и се ядосвал на БКП, точно по този начин му действа и паметникът.

 

Смята, че е крайно време страната ни да има правителство, тъй като лутането идва прекалено. Шест поредни правителства не могат да придвижат един План за възстановяване и развитие, а България има огромна нужда от тези средства.

Дори сегашният финансов министър признава чисто служебно, че положението не е добро. Страната ни се нуждае от привлечени средства.

 

В последно време Стефан Софиянски участва в два много големи проекта с международно участие за алтернативна електроенергия, свързани с производството на зелен водород. Към момента се намират във фаза правене на стратегия и изчисления, тъй като всеки проект трябва да има добра доходност.

Източник: Уикенд