Разтърсващи разкрития за дните, предшестващи убийството на Стария Лапач видяха бял свят.

Оказва се, че преди да си пръсне мозъка, най-известният наркодилър в Дупница си е организирал тридневна наркооргия. През тези три дни той постоянно се тъпчел със синтетична дрога и се наливал с твърд алкохол.

Припомняме, че 69-годишният Николай Лапачки, по-известен като Стария Лапач сложи край на живота си като се застреля в слепоочието с незаконен пистолет. Случката се разигра в дома му в Дупница. Самоубийството се случи само няколко седмици след предсрочното му освобождаване от зандана.

Криминалисти от Дупница разкриват, че Стария Лапач сложил край на живота си след безпаметно пиянство и прием на слонска доза амфетамини.

Приживе му се носеше славата на един от най-изкусните „готвачи“ на синтетична дрога, а от стоката му зареждаха почти всички наркоструктури в страната.

По ирония на съдбата обаче Стария Лапач издъхна след предрусване със собствената му „манджа“. Именно тя го подтикнала да посегне на живота си.

По непотвърдена информация, наркодилърът е посегнал на живота си, малко след напускането от дома му на приятели, с които се били събрали вечерта в събота. По време на наркопартито, продължило 3 дни те успели да изпият почти цял кашон уиски, както и да употребят повече от 20 грама амфетамин. Органите на реда от Дупница информират, че също така работят и по версията за убийство, но го смятат за малко вероятно.

Известният наркодилър е един от първите производители и търговци на „специфичната стока“ в града, като на дори се твърди, че в смутните времена той е контролира целия трафик на амфетамин. Той бил произвеждан нелегално във фарма завода там, но вероятно се е наложило да „преотстъпи“ доходния бизнес на известните бизнесмени братя Галеви.

Стария Лапач има в досието си множество осъдителни присъди във времето, свързани с различни престъпления.

Последно е „посетил“ полицейския арест заедно с неговия син Николай, жената на сина му и други 4-ма човека през пролетта на 2021-ва година. Тогава е сгащен от ченгетата с 575 дози синтетичен наркотик и повече от 300 иманярски монети, които са открити би обиск в дома му.

А само преди няколко седмици известният дилър Лапача е бил пуснат от затвора, където излежавал присъда, но доказано с документи здравословното му състояние е било влошено.

По непотвърдена информация той е имал рак на панкреаса и това била причината за предсрочното му освобождаване.

За облекчаване на болките, той решил да се довери на амфетамините вместо на конвенционалните лекарства.

Съседи твърдят, че в дома му редовно се вдигало шум след, като се съберяла компания, употребяваща наркотици.

Съгражданите му твърдят, че именно синтетиката му е изпържила мозъка, той злоупотребявал освен с нея също и с алкохол, но въпреки това те не са очаквали сам да посегне на живота си.

Според тях, бизнесът на 69-годишният дилър ще премине в ръцете на неговия син Георги Лапачки, като баща му го „учил“ още от детска възраст каква е тайната на приготвянето на паста от амфетамини.

Източник: Уикенд

Старият наркодилър Лапача сам сложи край на живота си, или…