Един от най-страховитите наркобосове в страната в момента е на свобода. Това е Атанас Мечев, известен в подземния свят като Наско Гаргата.

Той е излязъл от затвора преждевременно, след като е подал молба, че е болен и иска да се бори с болестта си в болница. Директорът на затвора е уважил желанието му и в момента Наско уж се лекува след операция.

Той твърди, че има проблеми с кръвоносните съдове и без операцията е щял да умре. Твърде съмнително е обаче дали просто не е искал да се измъкне от затвора, тъй като веднъж той вече поруга правосъдието с помощта на полицията.

В началото на тази година Гаргата бе преместен от Централен Софийски затвор в затворническо общежитие в Казичене, където режимът е много по-лек. Освен това му бе осигурена работа в автосервиз в София, поради което той на практика беше на свобода по цял ден и само пренощуваше в Казичене.

След скандала с хванатата да превозва кокаин полицайка Симона Лулеова Наско Гаргата отново стана обект на разследване. Според полицията той е платил 500 лв. на Симона за услугата.

Самата Симона има друга версия. Тя твърди, че брат й Георги искал да се измъкне от бандата на Наско Гаргата и условията на Мечев били тя да стане „муле“ за последната му пратка.

След като се разбра, че най-вероятно именно Наско стои зад полицайката, разследващите претърсиха килията му в Казичене и намериха там 4 мобилни телефони, чрез които е движил сделките си.

Тогава отново бе върнат в затвора, но сега доста удобно се направи на болен. От присъдата му остават още 2 години, но не е упоменато от съда кога ще бъдат изпълнени, може и да е след 10-20 години, никой не знае.

Беше претърсен и автосервизът, където е работил. Оказа се, че и от там се е опитвал да продава дрога.

Източник: Уикенд