Що за държава е тази, в която пиян и надрусан човек може да седне зад волана, да шофира с превишена скорост, да прегази до смърт две жени, да опита да се укрие, да лъжесвидетелства в съда и накрая да лежи само 10 години в затвора?! Е, това е България, честита ни родна картинка!

Такова е положението с Георги Семерджиев, който уби две млади жени на бул. „Черни връх” в София. Оказва се, че за двете убийства, извършени от него в нетрезво състояние, той е получил на първа инстанция 20 години затвор. Тази присъда не може да се увеличава, а може само да се намалява на следващите две инстанции.

Адвокатите на бившия футболист вече са задействали всички сили да му намаллят присъдата. Те смятат да използват факта, че е убил жените на тротоара, а не на пешеходна пътека, като смекчаващо вината обстоятелство. Сякаш тротоарите не са за пешеходци, а за терористи на пътя.

Според съдебните експертти Георги Семерджиев няма да остане за повече от 10 години зад решетките. След втора и трета инстанция присъдата му най-вероятно ще бъде намалена на 16 години. От нея ще се приспадне 1 година, която той прекара зад решетките и за добро поведение нищо чудно да излезе след само десетилетие.

Източник: Уикенд