Изключително грозна картина се разигра в Кюстендил. При специализирана акция срещу криминалната престъпност и пътно-транспортните нарушения е бил арестуван полицай от столичното 6 РПУ. В автомобила му БМВ са открити 96 грама канабис и 130 грама амфетамин.

След това от жилището на 32-годишния задържан полицай са иззети електронна везна, гриндер и 10 грама канабис. Това показва, че очевидно той е ползвал наркотиците главно като бизнес и най-вероятно ги е превозвал с колата си с цел продажба.

Срещу задържания е образувано следствено дело, като за случая е уведомен дежурния прокурор на Кюстендил.

МВР затъва все повече в последно време. Излизат страшни истини за служителите в това звено, които сякаш са преминали изцяло към страната на престъпниците.

Случаят в Кюстендил е поредният случай, в който МВР бере голям срам. Още помним двете убийства на Георги Семерджиев през последното лято, които станаха с любезното съдействие на МВР.

Нужна е голяма чистка в тази структура и това не подлежи на отлагане. Доскоро се считаше, че полицаите просто си затварят очите за наркотиците, а сега се оказва, че са започнали да боравят с тях, което е плашещо.

Арестуваният в Кюстендил полицай е родом от този район, но живее и работи в София. По всяка вероятност той ще бъде дисциплинарно уволнен и го грози затвор от 5 до 10 години.

Източник: Dir.bg