Соня Колтуклиева „нападна“ Лена Бориславова с цял куп неудобни въпроси. Единият от тях е от къде тя, като началник на кабинета на премиера е знаела, че Бойко Борисов ще бъде арестуван. Това се случва на 17-ти март миналата година, когато с тази информация не разполагат дори министри и коалиционни партньори, които стоят по-високо в йерархията.

Колтуклиева продължава с питането от къде на къде Лена командва хора, на които трябва да е подчинена? Защо е играела ролята на „успореден премиер“?

Тя сподели, че тези въпроси се е опитвала да ги задава на Бориславова, като дори й е звъняла, писала СМС-и, но реакция няма. Именно това е подтикнало да ги зададе публично и да очаква отговор.

Неудобните въпроси продължават с какво е правила Лена в частна квартира с министър (тогава) Кирил Петков на 20-ти юни 2021-ва година. Също така защо Бориславова се е съгласила адвокатската кантора, в която е работила да сключи 2 договора с МОН – няма ли конфликт на интереси в тази сделка или най-малкото съмнения за такъв?

Любопитна подробност е, че в адвокатската кантора Джингов, Гугински, Кючуков и Величков съдружник е майката на Никола Минчев, който бе зам.-председател на НС.

Източник: pik.bg

Соня Колтуклиева заби Лена Бориславова с неудобни въпроси