Васил Божков се появи във Фейсбук профила си от разкошния си дом след 12 дни в ареста и след 3 години и половина пребиваване в Дубай.

Изглеждаше свеж, държейки пура и облечен в тениска с любопитен надпис: "It doesn't matter right or wrong" - "Няма значение правилно или погрешно".

Тя е на известната френска модна къща Jeanne Lanvin SA. Въпреки, че е от стара колекция, цената й в момента в Ибей е около 70 долара, а нова се е продавала за 500 евро.

Интересен факт е, че магазинът на LANVIN Flagship се намира на най-известната модна улица в Париж - Rue du Fabourg Saint-Honore 15. Спекулира се, че в близост до този адрес се намира и любимият апартамент на втората съпруга на Васил Божков - Елена Динева. Тя е неговата вярна спътница от много години, след като Черепа си я взе от Мултигруп.

Соня Колтуклиева с култов коментар за тениската на Божков

Според адвоката на Елена Динева, Людмил Рангелов, КПКОНПИ поискали да конфискуват нейното жилище там, но французите го отхвърлили с насмешка, казвайки: "Това не може да стане".

Съпругата на Божков прекара 8 месеца в ареста и й беше поискана колосална гаранция от 1.5 млн. лв. Тя обаче отказа да я заплати. Беше обвинена в организирана престъпна група заедно с още 10 души.

Васил Божков също отказа да внесе гаранция от 1.5 млн. лв. по делото за пране на пари и трафик на културни ценности. Източници от Албания и Гърция твърдят, че в неговата колекция от антични артефакти са разпознати крадени предмети.

Източник: pik.bg