Паруш Парушев – Паро Боксьора и Виктор Боцев – Джуката са сред най-известните криминални лица в столицата. Ето защо изглежда странно, че има хора, които взимат кредити от тях.

Двамата са основали незаконна финансова къща за бързи кредити. Обикновено клиентите им са много закъсали хора, на които легалните къщи за бързи кредити и банките им отказват съдействие.

И тук обаче мутренското поведение проличава. Паро и Джуката искат цели 100% лихва. Тоест при изтеглени 1000 лв. например не след дълго те си търсят обратно 2 бона.

Тъй като дейността им е незаконна, договорите с клиентите също са незаконни. Затова, ако някой клиент се заинати да не си върне дълга, Боксьора и Джуката не разчитат на държавата, а взимат нещата в свои ръце. Ако клиентът е жена, започват да я плащат с изнасилване. Ако е мъж, с убийство.

Офисът им се намира в „Люлин“, а за поредната им престъпна схема разкри пред медиите служител на МВР, който разследва случая.

Не е тайна, че и двамата новоизлюпени кредитори са прекарали немалка част от живота си по затворите. Паро е лежал за сводничество, а Боцев за въоръжен грабеж и разпространение на наркотици.

Дейността им с кредитите е напълно незаконна. И двамата не отговарят на нито едно условие за стартиране на подобна дейност.

За да основеш финансова къща за бързи кредити, трябва да си неосъждано лице, да имаш висше образование, да имаш трудов стаж в областта на икономиката, финансите и правото, да имаш начален капитал от 1 млн. лв., както и още много неща, които тези две мутри от „Люлин“ нямат.

Доста хора са се опарили от тях. Повечето дори не са били наясно от кого теглят кредит, защото в офиса им се представяла любезна и красива жена, на която двамата плащали заплата на черно.

В момента МВР разследва случая, като засега е ясно, че става въпрос за огромни суми пари.

Източник: Уикенд