Бандата с трюфелите, както стана известна в Пазарджик, е замесена в още много престъпни схеми. Лидерът й Иван Лулчев (47 г.) е бил закрилян дълго време от началника на полицията в града Петко Шотлеков. След преназначението му в Панагюрище излязоха доста истини за бандата.

Помощниците на Лулчев са Ивайло Папазов и Данаил Борисов. Последният е бивш съратник на Божидар Кузманов – Божо Кравата, прочул се с престрелката с Митьо Очите през 2018 г.

Тези хора въртят далавери за милиони и доскоро МВР им помагаше да избегнат затвора. След назначението на Иван Зеленков за шеф на полицията в Пазарджик разкритията за въпросната банда следват едно след друго.

Интересен факт е, че Лулчев не е бил под чадъра само на Шотлеков, но и на бившия началник на РЗБОП Георги Грозданов.

Бандата използва мнима търговия с трюфели, за да изпира пари от различни „мокри“ поръчки и далавери. Лулчев основал фирма за трюфели, която се оказва куха. Съмненията на разследващите са, че са изпирани милиони от трафик на дрога.

Дейността на престъпната организация стартира преди около 2 години. За този период са били изпрани чрез бели и черни трюфели близо 50 млн. лв., което е скандално.

Най-скандалното е, че това се е случило с помощта на полицията. В коя нормална държава може да се случи подобно нещо, се пита в загадката. Определено България не изглежда сред нормалните.

Бандата с трюфелите обаче е доста по-криминална от очакваното. Оказва се, че тя не борави само с дрога, а участва и в убийства. Твърди се, че именно членовете на тази организация стоят зад убийството на общинската съветничка на Пазарджик Татяна Стоянова.

На 10 януари 2015 г. общинарката бе застреляна с 6 куршума, а сред заподозрените са именно Лулчев и Борисов, преди да започнат схемата с трюфелите.

Версиите за мотивите са две. Според първата 34-годишната Стоянова е взела пари за нещо, което не е изпълнила. Според втората пък Татяна си е вършила работата съвестно и е засегнала икономически интереси на Лулчев.

Счита се, че Иван Лулчев е близък и до днес с Божо Кравата, който едва не уби Митьо Очите. Той му е помагал не само с далаверите с трюфелите, но най-вероятно и в убийството на съветничката.

Помощникът му Данаил Борисов вече е лежал в затвора. Преди 9 години полицията разбива фермата му за марихуана, където са намерени 230 кг. наркотици. Той е осъден на 5 г. затвор, но лежи едва 3. 5 години за 230 кила дрога – скандално правосъдие!

В момента 47-годишният Лулчев и Борисов са погнати от органите на реда и криминалистите, след като чадърът над тях падна. Дали ще има подобаващи присъди, не е ясно, но надеждите са малки, защото в тази държава престъпниците се толерират, а после се чудим защо не ни пускат в Шенген.

Източник: Уикенд