Президентът Румен Радев изпита сериозно унижение по време на срещата си с Володимир Зеленски и това изглежда няма да остане без последствия. Той е ядосан от факта, че беше поставен в неприятно положение пред медиите и хиляди наблюдатели, които станаха свидетели на откровеността, решителността и непоколебимостта на украинския президент.

СЛЕД СЕРИОЗНОТО УНИЖЕНИЕ: В Президентството масово хвърчат глави на ПР-ите, оставили Радев да се гърчи пред Зеленски

Радев обвини своите съветници от "Стратегически съвет" за огромен провал в пиар кампанията. Съветът е ръководен от професор Александър Маринов, който преди е бил агент "Майстора" от ДС.

Източници от президентската администрация съобщават, че предстои промяна в състава на съветниците на Радев, които го оставиха да се изправи пред Зеленски без подкрепа и да се изложи с мънкане. Според информацията, Маринов ще се опита да прехвърли вината на своите подчинени - дипломат Владо Шейтанов, социолог Живко Георгиев и предишния консул в Истанбул Петър Воденски.

За особено виновен се счита последният, който е автор на концепцията за "войнолюбците" и "кабинета на войната", които Радев често споменава във връзка с кабинета "Денков-Габриел".

Всички тези аргументи се разпиляха пред изключително подготвения Зеленски, който безмилостно разгроми "миротворческото" негодувание на Радев.

Президентът осъзна, макар и късно, че е попаднал във взривоопасна ситуация и поставя себе си в ужасно положение, като опитва да оспори тежестта на военния конфликт в Украйна. Пред лицето на разказите на Зеленски за страдащи деца и сексуални злоупотреби, Радев може единствено да се оплаква за инфлацията и цените на енергоресурсите в Европа.

Източник: pik.bg