Оказва се, че легендарният актьор Славчо Пеев, който напусна този свят на 27 февруари, не е оставил абсолютно никакво наследство – нито имоти, нито пари. Той нямал и собствено жилище, а банковата му сметка била като на типичен роден пенсионер – в нея имало под 1000 лв.

 

Преди години той притежавал къща в центъра на София, с която се наложило да се раздели, за да получи апартамент като обезщетение. Въпросният имот обаче бил взет от съпругата му след развода, а Славчо заживял в общинско жилище под наем. Имал възможност да откупи жилището на държавна цена, но незнайно защо, не го направил. Това е и причината, поради която синът и дъщеря му, не наследили нищо от родителя си и не крият, че останали много изненадани от този факт.

Колеги на Пеев издават, че той бил изключително нехаен не само по отношение на материалното, а и към здравето си – много подценявал болестите и отказвал хоспитализация, дори когато било наложително да е под лекарски надзор.

 

Здравословното състояние на актьора се влоши драстично в края на 2021 г., когато на снимачната площадка на реклама на хазартна компания с участието на Димитър Рачков и Христо Стоичков, се заразил с COVID-19 и стигнал до болница. Там успели да го позакрепят, но пораженията, които заболяването нанесло върху организма му, се оказали фатални.

Източник: Уикенд